Sült étkezési zsír bejglibe?
Sziasztok!
Lehet nagyon amatőr kérdés, de baj, ha a bejgli tésztájába sült étkezési zsír került?
Korábban a fehér színű, “kocka alakú” zsírt használtam édes süteményekbe (az nem volt itthon, én meg automatikusan használtam azt a zsírt, ami a hűtőben volt), és most elbizonytalanodtam, nem lesz-e a sült zsírtól mellékíze.
(Arányokat tekintve amúgy 600g liszthez ment 60 g zsír, a többi zsiradék az vaj).
Köszi előre is! :)
csak az a különbség, hogy a "kockazsír", az a sertésszalonnából hidegen kipréselt zsír, a "sült" zsír meg hagyományosan ki van sütve, mint a vidéki disznóvágáson.
Utóbbinak sincs hús vagy sülthús mellékíze!
Egyfokkal jobb, mint a machanikusan préselt zsír.
Sokkal finomabb lesz, mint a préselt zsírtól.
Régen is sült zsír volt, azt tették mindenbe.
Az általad belinkelt zsír tökéletes. Én is sima klasszikus hentesnél vett kimért zsírt teszek a bejglibe, hókifli tésztájába. Tökéletes lesz tőle a süti.
Nyilván az a zsír amit egyszer már használtál azt ne tedd a sütivlbe 😅
Köszi mindenkinek, végülis beletöltöttem a tésztába a diót/mákot, mostmár nagyon megnyugodtam :D
Olyan jó, hogy ennyien írtatok, nagyon köszönöm!❤️
Nem hiszem, hogy szar lenne. És 100x finomabb a sütemény a zsírtól mint a margarintól, hozzá teszem egészségesebb is.
Te edd nyugodtan a margarint, nem kötelező zsírral sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!