Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült étkezési zsír bejglibe?

Sült étkezési zsír bejglibe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet nagyon amatőr kérdés, de baj, ha a bejgli tésztájába sült étkezési zsír került?

Korábban a fehér színű, “kocka alakú” zsírt használtam édes süteményekbe (az nem volt itthon, én meg automatikusan használtam azt a zsírt, ami a hűtőben volt), és most elbizonytalanodtam, nem lesz-e a sült zsírtól mellékíze.

(Arányokat tekintve amúgy 600g liszthez ment 60 g zsír, a többi zsiradék az vaj).

Köszi előre is! :)

nov. 22. 10:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

csak az a különbség, hogy a "kockazsír", az a sertésszalonnából hidegen kipréselt zsír, a "sült" zsír meg hagyományosan ki van sütve, mint a vidéki disznóvágáson.

Utóbbinak sincs hús vagy sülthús mellékíze!

Egyfokkal jobb, mint a machanikusan préselt zsír.

nov. 22. 11:49
 12/20 anonim válasza:
100%
Finom lesz tőle.
nov. 22. 11:49
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

Sokkal finomabb lesz, mint a préselt zsírtól.

Régen is sült zsír volt, azt tették mindenbe.

nov. 22. 11:59
 14/20 anonim ***** válasza:
88%

Az általad belinkelt zsír tökéletes. Én is sima klasszikus hentesnél vett kimért zsírt teszek a bejglibe, hókifli tésztájába. Tökéletes lesz tőle a süti.

Nyilván az a zsír amit egyszer már használtál azt ne tedd a sütivlbe 😅

nov. 22. 12:00
 15/20 anonim válasza:
83%
Én a bolti sült zsírt szeretem.
nov. 22. 12:45
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
15. Arról van szó, csak páran az elején félreértették.
nov. 22. 12:56
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, végülis beletöltöttem a tésztába a diót/mákot, mostmár nagyon megnyugodtam :D

Olyan jó, hogy ennyien írtatok, nagyon köszönöm!❤️

nov. 22. 14:03
 18/20 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen jó lesz:) Amit linkeltél, az "a normális" zsír. Én is ilyennel sütöm a bejglit (meg mást is, amibe zsír kell).
nov. 22. 15:51
 19/20 anonim ***** válasza:
24%
Öcsém, hogy lehet ilyen szarokat megenni, mint zsír. Kb. 20+ éve nem ettem zsírt, úgy 2001 óta olajban sütöttünk mindent, de már olajat se eszek, semmi rántott szarságot, csak vajban sütünk, extraszûz oliva, vagy grillezve. Sütibe meg pláne vaj vagy margarin.
nov. 23. 02:28
 20/20 anonim ***** válasza:
49%

Nem hiszem, hogy szar lenne. És 100x finomabb a sütemény a zsírtól mint a margarintól, hozzá teszem egészségesebb is.

Te edd nyugodtan a margarint, nem kötelező zsírral sütni.

nov. 23. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!