Mit gondoltok a magyar emberek étkezési kultúrájáról?
Semmit nem gondolok, mert a dédszüleimtől le és felmenőleg mindenki magyar konyhát vitt és MIND 95 fölött haltak meg.
Ja, a dédimamám lehet a 100-at is elhagyta volna, ha 99 évesen nem szakad le alatta a padlás, ahol éppen DOLGOZOTT(!)
Én 68 éves vagyok, olyan vérképpel, amit egy mai 20 évessel nem cserélnék el. Kifogástalan szellemi és mentális állapotban élem az életem, 100%-os magyar konyha mellett.
Mégis a mostani nagyon "egészségesen" étkező fiatalokkal vannak tele az (amerikai!) gyorskajáldák, a fiatalok fele ilyen-olyan allergiás, amelyik nem testileg beteg, az agyilag/lelkileg defektes.
Akkor végül is melyik generáció étkezett egészségesen?
Semmi baj nincs a magyar gasztronómiával, jó genetikával és mozgásban gazdag(de nem túlhajtott) életmóddal kombinálva ugyanúgy tudja biztosítani a hosszú életet mint bármelyik másik nemzet konyhája. Lásd az 5-ös válaszoló esetét.
Nem a hagyományos magyar ételektől hullanak ki az emberek 40-50 évesen vagy híznak el. Sok-sok egyéb tényező is benne van ebben. Kezdve a silány minőségű ipari élelmiszerektől(felvágottak, gyári kenyerek, tartós tej stb.), az ivászaton(azon belül is a kannás borok és egyéb löttyök amiket a népesség jelentős része liter számra iszik), a dohányzásig és a szappanopera előtt tespedős vagy túlstresszelt életmódig mindent bele kell kalkulálni.
Dédapám 80 éves koráig élt, pedig egyszer visszatért a halál torkából(több évnyi szovjet hadifogság alatt 50 kilóra fogyott). A földjein dolgozott, a saját maga által megtermelt vagy helyileg a faluban beszerzett élelmiszereket ette(házitészta, baromfi és disznóhús, gyümölcsök, levesek stb). Nem vetette meg a bort, de nem alkoholista szinten itta hanem órákig kortyolgatott egy üvegnyi italt munka közben vagy családi összejöveteleken. Dohányozni viszont dohányzott, de meg nem mondom pontosan mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!