Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a magyar emberek...

Mit gondoltok a magyar emberek étkezési kultúrájáról?

Figyelt kérdés
Valaha át fog szokni ez az ország az egészségesebb, nem zsír zsír zsír szénhidrát szénhidrát központú életmódra?

2020. febr. 8. 10:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Hosszú idő alatt valószínűleg lesz némi változás ebbe az irányba.
2020. febr. 8. 10:31
 2/12 anonim ***** válasza:
45%
Azt, hogy semmi közöm hozzá, ki hogyan étkezik. Egyébként én aztán tényleg nagy vagyok véresszájú nagymagyar, de elvitathatatlan tény, hogy klasszisokkal jobb a konyhánk, mint sok más népé. És ezt külföldön is elismerik.
2020. febr. 8. 11:42
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
*nem vagyok
2020. febr. 8. 11:43
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Magasról leszarom rajtam kívűl ki mit eszik.
2020. febr. 8. 13:39
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

Semmit nem gondolok, mert a dédszüleimtől le és felmenőleg mindenki magyar konyhát vitt és MIND 95 fölött haltak meg.

Ja, a dédimamám lehet a 100-at is elhagyta volna, ha 99 évesen nem szakad le alatta a padlás, ahol éppen DOLGOZOTT(!)

Én 68 éves vagyok, olyan vérképpel, amit egy mai 20 évessel nem cserélnék el. Kifogástalan szellemi és mentális állapotban élem az életem, 100%-os magyar konyha mellett.

2020. febr. 8. 16:55
 6/12 anonim ***** válasza:
44%

Mégis a mostani nagyon "egészségesen" étkező fiatalokkal vannak tele az (amerikai!) gyorskajáldák, a fiatalok fele ilyen-olyan allergiás, amelyik nem testileg beteg, az agyilag/lelkileg defektes.

Akkor végül is melyik generáció étkezett egészségesen?

2020. febr. 8. 17:03
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

Semmi baj nincs a magyar gasztronómiával, jó genetikával és mozgásban gazdag(de nem túlhajtott) életmóddal kombinálva ugyanúgy tudja biztosítani a hosszú életet mint bármelyik másik nemzet konyhája. Lásd az 5-ös válaszoló esetét.

Nem a hagyományos magyar ételektől hullanak ki az emberek 40-50 évesen vagy híznak el. Sok-sok egyéb tényező is benne van ebben. Kezdve a silány minőségű ipari élelmiszerektől(felvágottak, gyári kenyerek, tartós tej stb.), az ivászaton(azon belül is a kannás borok és egyéb löttyök amiket a népesség jelentős része liter számra iszik), a dohányzásig és a szappanopera előtt tespedős vagy túlstresszelt életmódig mindent bele kell kalkulálni.

Dédapám 80 éves koráig élt, pedig egyszer visszatért a halál torkából(több évnyi szovjet hadifogság alatt 50 kilóra fogyott). A földjein dolgozott, a saját maga által megtermelt vagy helyileg a faluban beszerzett élelmiszereket ette(házitészta, baromfi és disznóhús, gyümölcsök, levesek stb). Nem vetette meg a bort, de nem alkoholista szinten itta hanem órákig kortyolgatott egy üvegnyi italt munka közben vagy családi összejöveteleken. Dohányozni viszont dohányzott, de meg nem mondom pontosan mennyit.

2020. febr. 8. 18:37
 8/12 anonim ***** válasza:
egyreszt sztem nem lehet altalanositani, felesleges is. aki akar figyel magara, aki nem az meg szerintem inkabb gyorsettermekben eszik. legalabbis szerintem. a cukor rosszabb mint a zsir. amugy a verkepunk is jo, egyedul cukrot es kenyeret nem eszunk. altalaban itthon fozunk nagyreszt magyaros, neha mas nemzetek eteleit. de aki a magyaros konyhat szereti azzal nincs semmi baj, a mi csaladunkban is mindenki nagyon sokaig elt, allattenyesztok, hentesek voltak, illetve tanarok.
2020. febr. 8. 20:26
 9/12 anonim ***** válasza:
29%
Nem olyan rossz a magyarok étkezési szokása, a németekénél biztos jobb. Ott pl. nem ismerik a levest, ami kifejezetten hasznos dolog, sem a főzeléket, ami szintén nagyon hasznos, és mi, magyarok szeretjük is - persze nem az olyan főzeléket, amiben több a rántás, mint a zöldbab. És vannak speciális, csak ránk jellemző ételek, ezeket nem kell száműzni, ilyen a gulyás leves, a pörkölt, a töltött paprika , a székely káposzta, a töltött káposzta, ezek is isteni eledelek. Csak nem kell túl sok zsírt, olajat tenni alájuk. Vagy a túró gombóc, milyen finom. Vagy a lángos. Ha jól van elkészítve, és nem esznek sokat belőle (én például mindig elfelezem a párommal), akkor az sem árt.
2020. febr. 9. 14:06
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem kifejezetten magukra az ételekre gondoltam, hanem a mennyiségre. Tegyük fel, van egy jó kis családi ebéd,mindenki úgy belakott húslevessel hogy mozogni sem bír, majd arra még esznek minimum 2 adag főételt, és hát ugye a desszert sem maradhat ki. Van akinek ez nem sok, de sokakon látszik, hogy már az ebéd felénél mozogni sem bírnak.
2020. febr. 9. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!