Mi a márka-neve annak a lekvár-családnak, amelyet egy magyar cég gyárt - itthon egyedülállónak számító zárt rendszerű, alacsony hőmérsékleten történő sűrítéses technológiával?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a lekvárjaik minden-mentesek (cukor, tartósítószer, zselésítő stb), tehát 100 % gyümölcsöt tartalmaznak, a vitamin tartalmuk az eljárásnak köszönhetően jelentős mértékben megőrződik. Ha jól emlékszem a gyümölcsöt 75%-ra sűrítik az eljárással.
Előre is köszönöm a válaszokat!
2019. nov. 3. 14:53
2/4 anonim válasza:
Megsúgok egy "titkot". Minden valamire való üzem így csinálja (ún. bepárlással) a lekvárokat, aki azt mondja, hogy egyedülálló, az hazudik.
Az alacsony hőmérsékletet (tehát vákuum alatti bepárlást) pedig nem elsősorban azért alkalmazzák, hogy több értékes komponens maradjon a gyümölcsben, hanem mert így jóval alacsonyabb a fűtési költség. Nyílván alacsonyabb hőmérsékleten tényleg több értékes anyag marad meg, de ez csak járulékos dolog.
3/4 anonim válasza:
(Ilyen lekvárt még nem láttam sehol.Mindegyikben van zselésítő anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!