Hogy lehet ilyen alacsony fizetésekből megélni itthon? Ti és a családotok hogy tudtok megélni?
Én kevesebbet keresek mint te, és elboldogulok vele.
Nem kell új kocsi, sőt Budapesten felesleges is, mert van tömegközlekedés. Szóval annyi pénzből amit ti ketten kaptok
(300 ezer) még félre is lehet tenni.. Az igényeket lejebb lehet adni egy kicsit...
300 ezres fizetés elég jó, nem értem, hogy nem tudtok ennyiből megélni? Minek akarsz új kocsit, nem jó a használt? Lejeb adhatnátok az igényeiteket!
Mi a párommal egy ideig egy fizetésből éltünk ami 140-160 között volt, van lakáshitelünk mégis könnyen megéltünk, persze nem költekeztünk ész nélkül, de megéltünk.
A párom heti 6 nap munkával netto 100 ezret keres egy vidéki kisvárosban, aminek a felét kapásból elviszi az albérlet és a rezsi. Nyáron valamivel kevesebbet. Ha nem is sokat, de még ebből is tud félrerakni havi pár ezer forintot. Az igényekből kell lejjebb adni, ha ketten nem tudok megélni 300 ezer forintból. Miért nem jártok egy autóval, avagy tömegközlekedéssel?
Spórolni kell és összehúzni a nadrágszíjat, akkor szerintem még Budapesten, egy kisebb albérletben is marad 200 ezretek kézben, ha az én igényeim szerint nagy lábon éltek, akkor is félre lehet rakni 100-at havonta.
18 éves az autóm, elég költséges mert 3-4 havonta elromlik benne egy alkatrész és sűrűbben kell műszakiztatnom a kora miatt, a rozsdás karosszéria elemeket is cserélnem kell ami elég drága.
Ha nem is újat de újabbat kéne vennem, 5-6 évest amivel nincs ennyi gond, meg ugye nekünk munkaeszköz is, így megbízhatónak kell legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!