Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pörköltöm miért nem jó...

A pörköltöm miért nem jó szaftos? Csak víz meg zsír van rajta.

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=fNnYzKhUdRs


Ez alapján csináltam.


tegnap 11:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Én vízet nem is teszek rá, csak az amit a hús meg az alapanyagok eresztenek levet, abban jól megfőzni hosszú idő alatt kicsi lángon, az én pörköltemnek faxa szaftja van.
tegnap 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Tegyél bele bőven hagymát és paprikát, annak szétfőzésétől lesz bőséges szaftod. Legalább annyi összevágott hagyma kell, amekkora kupac a hú

Javaslom inkább a Mészi csatornáját. Ő mondjuk most két edényben csinálja, de én itthon első körben a hús lepirításával kezdem, és ha elfőtte a levét, akkor dobom rá a hagymát és a többit, párolom, majd öntöm fel vízzel.

https://www.youtube.com/watch?v=GXqyr9pXbU8

tegnap 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy 2-es írja, a sok hagyma adja meg a sűrűségét a szaftnak. Anyósom mennyei pörköltet csinál, sok évbe telt mire rájöttem, hogy azért, mert tesz bele rengeteg hagymát, az szétfő sűrű szaftnak. De tesz még bele egy kicsi paradicsomot vagy kiskanálnyi paradicsom pürét is, meg néha egy kicsi zöldpaprikát is.
tegnap 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim válasza:
20%
Vizet csak a házi csirkére kell tenni, a boltira nem mert az eleve föl van vizezve. Továbbá legalább 1 órát kell főzni hogy összeérjen az egész. A húsnak puhának kell lennie, mállani le a csontról, akkor jó. Be is lehet habarni, akkor jó sűrű leve lesz.
tegnap 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
20%

#1 Abban az esetben nem is rossz megoldás, ha házi húsból csinálsz pörköltet, viszont ha üzletláncból vásárolt, azokat sajnos felpumpálják vízzel, meg kitudja még mi van abban a lében, így én inkább elfőzöm a hús levét, és teszek hozzá vizet.

https://www.youtube.com/watch?v=5z1c69s7hwg

tegnap 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
7%

A sok hagyma édességet ad, nem szaftot...

Kérdező, nem kell rá víz.


5, szóval a jó húshoz nem kell víz, a vizezetthez meg kell? :D

tegnap 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi hagymát, paprikár, paradicsomot teszel hozzá?

Mennyi ideig főzöd? A videókban pár perc alatt kész a pöri, de a valóságban sokáig kell főzni a hagymát, paprikát, paradicsomot amig annyira szétfő hogy szaft lesz belőle.

Szazsu és Mészi csatornáját javaslom, nagyon sok apró trükköt el lehet lesni tőlük

Szoky csatornája már kicsit giccsesebb, látványpékségesebb, de azért jó az is.

https://www.youtube.com/results?search_query=m%C3%A9szi+f%C5..

https://www.youtube.com/results?search_query=szazsu+p%C3%B6r..

https://www.youtube.com/results?search_query=szoky+p%C3%B6rk..

tegnap 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Mert abba kell 1 kis rántás is .
tegnap 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem tudsz főzni.
tegnap 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
38%

#6 Te nem csak főzni nem tudsz, de szöveget értelmezni sem :D

Amúgy meg szerintem sokkal jobb íze is van a pörköltnek, ha nem abban a lében föl amivel felpumpálták

tegnap 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!