Olajat vagy a zsírt részesítitek előnyben?
Mindegy, hogy melyik az egészségesebb vagy a károsabb, mert erről bármeddig lehet vitázni.
A kérdés az, hogy melyiket preferálod jobban.
Kb. én is így vagyok, mint az első. Attól függ, hogy mihez. Mindenhez mást. Ha bő zsiradékban kell sütni, akkor étolaj. Ha salátára, pirítósra kell, akkor oliva. Sütéshez sütőmargarin vagy vaj. Szendvicshez, néhány ételhez, pl. halakhoz vaj.
Kókusz nekem sem jött be. Fura utóíze lett utána a rántott húsnak.
Leginkább olaj de szoktam zsírt is használni.
Sültekhez, pörkölthöz
A vaj hiányzik a szavazó listáról.
1. Zsír (disznó, kacsa, tyúk, marhafaggyú)
Majdnem mindennek ez az alapja. Sütni is ebben szoktam.
2. Oliva olaj
Ha valamihez nem zsírt használok, akkor általában ezt. Csilis bab, spagettiszósz alapja majdnem mindig ez.
3. Vaj
Süteményekhez, vagy például sztrapacskára, mákostésztára zsiradéknak ez megy.
Napraforgó étolajat 5 év alatt kb. fél litert használtam el, abban sem vagyok biztos, hogy jó még. Margarint nem is veszek. A kókuszzsíron gondolkodtam, állítólag ez a legjobb házi mogyorókrémhez.
Kizárólag napraforgóolajat használok. Süteményt nem sütök, kenyeret sütök, de abba is egy kis napraforgóolajat teszek.
Az olívaolajat szeretem, de drága, és nagyon sokára fogyna el, mert csak salátába tenném
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!