Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olajat vagy a zsírt részesítit...

Olajat vagy a zsírt részesítitek előnyben?

Figyelt kérdés

Mindegy, hogy melyik az egészségesebb vagy a károsabb, mert erről bármeddig lehet vitázni.

A kérdés az, hogy melyiket preferálod jobban.



jan. 8. 10:02
A kérdező szavazást indított:
Étolaj
Zsír
Kókuszzsír
Olívaolaj
21 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Erre nehéz mit írni. Étolajban sütöm a krumplit, rántott húst. Ételek alapjába zsírt használok (sokszor tyúk, csirke, kacsa, vagy libazsírt). Salátákra - néha pirítósra is - természetesen olivaolajat locsolok. Kókuszzsírt már próbáltam, nem nagyon jött be.
jan. 8. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kb. én is így vagyok, mint az első. Attól függ, hogy mihez. Mindenhez mást. Ha bő zsiradékban kell sütni, akkor étolaj. Ha salátára, pirítósra kell, akkor oliva. Sütéshez sütőmargarin vagy vaj. Szendvicshez, néhány ételhez, pl. halakhoz vaj.

Kókusz nekem sem jött be. Fura utóíze lett utána a rántott húsnak.

jan. 8. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Napraforgó olajban sütök, zsírral főzök. Az olívaolajnak utálom az ízét, salátára használok néha tökmagolajat.
jan. 8. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Leginkább olaj de szoktam zsírt is használni.

Sültekhez, pörkölthöz

jan. 8. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
Félretéve az egészségesség/károsság kérdését, nekem zsírban sütve ízlik jobban.
jan. 8. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Étolaj és kókuszszír. Leginkább az utóbbit pártolnám, de nem használható jól mindenhez. Kókuszzsírral hónap első felében serpenyőben sütök, minden mást étolajjal készítek. Étolaj például rántásba, illetve ha elfogy a kókuszsír a hónap második felében. Viszont jelenleg rendeltem levegőssütőt és ez jó eséllyel kiváltja a kókuszzsírt.
jan. 9. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

A vaj hiányzik a szavazó listáról.


1. Zsír (disznó, kacsa, tyúk, marhafaggyú)

Majdnem mindennek ez az alapja. Sütni is ebben szoktam.


2. Oliva olaj

Ha valamihez nem zsírt használok, akkor általában ezt. Csilis bab, spagettiszósz alapja majdnem mindig ez.


3. Vaj

Süteményekhez, vagy például sztrapacskára, mákostésztára zsiradéknak ez megy.


Napraforgó étolajat 5 év alatt kb. fél litert használtam el, abban sem vagyok biztos, hogy jó még. Margarint nem is veszek. A kókuszzsíron gondolkodtam, állítólag ez a legjobb házi mogyorókrémhez.

jan. 11. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább a sertészsírt preferálom, az étolajnak semmi íze nincs. A zsír ad ízt az ételnek.
jan. 12. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
8# Végre valaki!
jan. 13. 12:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Kizárólag napraforgóolajat használok. Süteményt nem sütök, kenyeret sütök, de abba is egy kis napraforgóolajat teszek.


Az olívaolajat szeretem, de drága, és nagyon sokára fogyna el, mert csak salátába tenném

jan. 24. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!