Csirkefelsőcombból (bőr nélküli) készítettem paprikást, sovány tejföllel, kevés olajjal, mégis ujjnyi zsír lett a tetején, miért?
Figyelt kérdés
aug. 31. 08:07
1/13 A kérdező kommentje:
Ti leszeditek a zsírt én úgy tudom hogy egészséges és így teljes az étel normális összetétellel, benne a zsírral együtt. Kell az idegrendszernek, vannak benne vitaminok
aug. 31. 08:08
2/13 anonim válasza:
Dehogy szedem le..Sőt általában zsírral készítem az ételt.
4/13 anonim válasza:
Nem szedem le nyilván,a rostok között is található zsír ez főtt ki.
5/13 A kérdező kommentje:
Jó, a főkérdés az volt, hogy mitől lett zsíros, de mindegy, köszönöm ígyis
aug. 31. 12:44
6/13 anonim válasza:
A csirkehús is tartalmaz némi zsírt, valószínűleg azért lett zsír a felszínén
7/13 A kérdező kommentje:
Értem. Pedig soványnak nézett ki
aug. 31. 13:32
8/13 anonim válasza:
Én is soványnak nézek ki, de ha kisütnének, biztos lenne alattam/rajtam némi zsír :)
9/13 A kérdező kommentje:
🤣 ez jó
aug. 31. 20:27
10/13 anonim válasza:
Főzheted kicsit tovább, hogy sűrűsödjön. Ha szaftja van, az az igazi, de ne folyós leve legyen, az még félkész! Én még füstölt szalonnát is sütök alá, és vele együtt kisütöm az apróra felvágott bőrét is, amit lenyúztam. Annak a zsírján sütöm meg a kellő mennyiségű hagymát. Megy bele zöldpaprika, paradicsom apróra vágva a pörköltalapba, só bors fűszerparika. Összerottyantom az alapot, rárakom a húsokat, felöntöm 2-3 deci házi borral, aztán fedő alatt főzöm úgy másfél órát lassan. Pótolgatom a levét, ha nem lepné el, megkevergetem néha. Fokhagymát a vége felé teszek bele, mert el szokott menni az íze. 1 óra után már ehető lenne a hús, de utána kezd sűrűsödni a szaftja. Megkóstolom, kelle még só, vagy bármi, korrigálok. Olajtól megy a hasam, irritábilis vagyok, nem használok sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!