Serpenyőben sült csirkecombot készítek! Mivel bedöglött a gáztűzhelyem, rezsòn kell megcsinálnom! Lehetséges ez hogy megsül normisan? A másik, hogy a serpenyőmre nincs olyan nagy fedőm, pòtolhatom azt alufòliával?
Természetesen, megsül normálisan a rezsón is.
Arra kell vigyáznod, hogy a rezsó amikor felmelegedett, és mondjuk mint a gáznál, a lángot kisebbre veszed, no a rezsónál is visszább tekerheted, de a rezsó lapja lassabban fog visszahűlni, mint a gázláng, tehát egy kicsit jobban oda kell figyelni, hogy a kaja le ne égjen, vagy ki ne fusson. Inkább egy kicsit a serpenyőt akkor vedd le róla, ha kell, minthogy a kaja beleégjen.
Jó az alufólia fedő helyett, bár én ilyenkor inkább keresek (ha van) egy mérettel kisebb lábast, és azt szájával lefelé borítom rá arra, amiben főzök. A fülénél fogva tudod ruhával leszedni és visszarakni, valamivel könnyebb kezelni, mint az alufóliát. De van, amikor a jénai tál teteje pont az a méret, ami kellene, vagy esetleg egy lapostányér, hasonlók.
Az alufóliával én mindig megégettem a kezem, másrészt, ha egyszer levettem a serpenyőről, de úgy láttam, hogy azt még vissza kellene tenni, nohát úgy forrón az már nekem nem ment. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!