Megpróbálkoztam durum tésztával, mert elvileg jobb a cukorszintnek (nem vagyok cukorbeteg de könnyen ingadozik a cukorszintem), viszont nem tudom nagy lángra tenni mert azonnal kifut, legalábbis fedő alatt. Fedő nélkül nem.
A kérdésem (kezdő vagyok a főzésben): hogyan fő meg gyorsabban a tészta (vagy jobb minőségűre), ha kis lángon van fedő alatt vagy ha nagy lángon fedő nélkül?
Amikor forr a víz, tedd bele a tésztát. Kevered meg, ha újra kezd forrni, zárd el a gázt, és tegyél rá egy födőt. Időnként keverd meg. Ha puha (kb. negyedóra), akkor szűrd le.
Minden tésztát így érdemes főzni.
2014. febr. 1. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Nekem az vált be a legjobban, hogy lángelosztón felforralom a megsózott vizet (10 dkg tésztáhot 1 liter), beleteszem a tésztát, alaposan megkeverem, elzárom a lángot és letakarom. Ha nagyon forrna, akkor pár perc múlva még egyszer megkeverem. Így nem fut ki és kb. 10-15 perc múlva megfö. Néha (10 perc után) meg kell próbálni, hogy eléggé megpuhult-e.
2014. febr. 1. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Mindketten jól írták. forró víz, só, bele a tészta 4-5 percre az újraforrástól számítva. közben megkeverve.ekkor még nem kell fedő. utána gáz elzárva, fedő a tetejére és még pár perc. kóstolás, szűrés, kajálás.
2014. febr. 1. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
A vizet fedő alatt forralom fel, mert úgy gyorsabb.
A forrásban lévő vízbe beleteszem a tésztát, ekkor már fedő nem kell. Ha túlságosan forr és ki akarna futni, akkor kicsit lejjebb állítom. Annyi ideig főzöm, ami a zacskóra van írva, mert minden tésztánál lehet más. Kb. 6-10 perc között van. Ha úgy gondolom, hogy elkészült, kiveszek egy darabot, és megkóstolom, hogy tényleg jó-e. Leszűröm.
2014. febr. 1. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Hogy forrhat újra, ha a gázt elzártam? He? kedves második?
2014. febr. 1. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
"Hogy forrhat újra, ha a gázt elzártam? He? kedves második?"
Egyrészt aránylag sok víz forr, amikor belekerül a tészta, másrészt meg a lángelosztó még sokáig tartja a meleget, és ha letakarod, akkor a víz még fel tud forrni!
Ha nem hiszed, próbáld ki, én már többször tapasztaltam!!!!
2014. febr. 1. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
szerintem ha elzárod akkor már nem forr fel. A gázon nem, de ha villany akkor lehet, mert az lassabban hül ki.
2014. jún. 23. 06:03
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
szerintem mindenki másképpen szereti a tésztát. Van aki keményebbre hagyja, van aki megfőzi puhára. A durum tésztát tovább kell főzni, és sosem lesz teljesen puha, mindig egy kicsit kemény marad,ha csak nem szét főzöd, de az már egy más dolog.
2014. jún. 23. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
én 10-12 percig főzöm, és utána megkostolom, és ha elég puha csak akkor veszem le a tűzröl.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!