Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Küldenétek valami nagyon...

Küldenétek valami nagyon bonyolult receptet?

Figyelt kérdés

Valamit, ami főfogásnak való, finom, nagyon bonyolult elkészíteni vagy sok vele a macera és a gyakorlott háziasszonyok is csak különleges alkalmakkor készítik.

Szeretem a kihívásokat. :)


2010. máj. 28. 20:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szarvascomb áfonyalekvárral. Na azt érd el azt, hogy a comb, omlós és szaftos legyen. Nekem 6 alkalomból egyszer szokott sikerülni.Pedig főzök 15 éve, egyszerűt bonyolultat mindent.
2010. máj. 28. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen nehéz elkészíteni, de most így első hallásra a szarvascomb beszerzése tűnik a legnehezebb részének, mert azt bizony nem kapni a hentesnél szépen lebőrözve.
2010. máj. 28. 20:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a metroban szoktam venni. Viszont a hozzánk legközelebbi városban van egy hentes, aki rendszeresen tart vadhúst, nem tudom felétek van e ilyesmi..
2010. máj. 28. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én rendszeresen készítek vadhúsból ételeket. nem nehéz őket megfőzni, inkább csak időigényes. Nekem eddig még mindegyik nagyon finom lett, de a fél napot a konyhában töltöttem:D
2010. máj. 28. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

A Metróba elnézhetek.

Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, de azért örülnék, ha RECEPTEKET küldenétek.

2010. máj. 28. 20:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasé.

Borjú vagy marhafelsált apróra csíkokra vágok. Zsírban hagymát dinsztelek, a húst átpirítom rajta,sót,borsot,gyömbért,szerecsendiót teszek rá,és kevés vízzel puhára főzöm.(Ha van vörösbor,az még jobb).

Közben leveles vajas tésztát készítek. Vegyes zöldséget apróra vágva( én mexikói vegyest szoktam),bazsalikommal fűszerezve puhára párolok. Ha a hús puha,ledarálom,közé keverem a megpárolt zöldségeket. Teszek hozzá tojást,hogy kenhető legyen,de ne legyen híg.

A tésztát kinyujtom,csíkokra vágom. A húsos masszát elosztom rajta,és a csíkokat feltekerem. Egy tepsit kizsírozok a tekercseket beleteszem, a hajtogatott része legyen alul.A tetejükre házi tejfölt,vagy főzőtejszint teszek,és erős lángon megsütöm. Ha a tészta megsült, akkor hagyom legalább egy félórát hülni,majd kb 1,5 centis szeletekre vágom.

Közben főzök rizst,és tört krumplit. Tálaláskor a tálba egy kisebb (vizezett) merőkanál segítségével felváltva teszek rizs és burgonya félgömböket. Tetejükre egy szelet hasét. Mellé valamilyen salátát kínálok és tartármártást is.

2010. máj. 28. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!