Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Küldenétek gesztenyepürés...

Küldenétek gesztenyepürés golyó-khoz receptet?

Figyelt kérdés
2011. júl. 8. 20:12
 1/4 anonim válasza:

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza

5 dkg margarin

két evőkanál porcukor

kis vaníliás cukor

pár csepp rumaroma vagy rum

1 kávéskanál kakaó

tortabevonó

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a margarinnal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval elkeverem, belecsöppentem a rumot vagy az aromát. Vizes kézzel golyókat formálok belőle, majd bemártogatom a tortabevonóba.

Ha szíveket akarunk formázni, porcukorral meghintett deszkán kilapogatjuk, és szív alakú formával kiszúrjuk. A szivecskéket is megmártjuk a csokiban. Rövid időre hűtőbe tesszük, ha nem fogy el addigra, mire a végére érünk a formázásnak. :-)

2011. júl. 8. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2011. júl. 8. 20:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt van egypár recept.


[link]

2011. júl. 9. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

Hozzávalók:

50dkg hámozott gesztenye

2,5dl tej

5dkg Koronás Finom kristálycukor

2 zacskó vaníliás cukor

2,5dkg vaj

csipetnyi só

5dkg étbevonó vagy étcsokoládé

30dkg tejszín

6-8 habcsók tortácska(készen vásárolt vagy előre elkészített, 16g-os

a diszítéshez narancs, folpack


Elkészítés:

A gesztenyét 1/4 l vizben fedő alatt addig (a forrástól számított 15-20 percig)főzzük, amíg a leve szinte teljesen elfő.Közben időnként megkeverjük.Hozzáadunk 2dl tejet és 1 zacskó vaníliás cukrot, majd beledolgozzuk a cukrot, vajat és a sót!Kevergetve addig főzzük, amíg majdnem az összes tejet felveszi, és annyira puha lesz, hogy szétesik!Szükség esetén 1/2dl tejet önthetünk hozzá. A gesztenyemasszát burgonya nyomón áttörjük, és folpackkal letakarva kihűtjük!

2.A durávra felaprított bevonót állandó keverés mellett forró víz fürdőben megolvasztjuk,majd hűlni hagyjuk.A tejszít a másik zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük,és csillag csöves nyomózsákba töltjük.

3.A gesztenyepürét burgonyanyomón még egyszer áttörjük,és felét a habcsóktortácskákra töltjük.Tejszínhabot nyomunk rá,majd elosztjuk rajta a maradék pürét.A tortácskák tetejére habrózsát nyomunk,és bevonót csorgatunk rá.A csokoládé megszilárdulásáig hűtőszekrénybe állítjuk.Végül narancskarikákkal díszitjük,és azonnal fogyasztjuk.


Elkészítési idő: 1 perc

2011. júl. 24. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!