Nem tudtok egy karamellás golyó receptet?
ezt a Dr.Oetker ajánja csak mogyorósat ismerek de megpróbálhatod mogyoró nélkül. :D
Mogyorós karamellgolyók
(Kb. 60 darab)
Hozzávalók:
Tésztához:
100 g mézes földimogyoró
10 db tejkaramella
250 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
100 g lágyvaj vagy margarin
Ezenkívül:
3 evőkanál tej
Előkészítés:
A mogyorószemeket apróra törjük. A karamellát egyenként 6 apró darabra vágjuk.
A tepsit (kb. 30 x 25 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojást, a vajat, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 24x40 cm lappá nyújtjuk, kb. 4x4 cm kockákra osztjuk, és minden lapocskába 1-1 karamellát teszünk. A tésztalap széleit a karamellára hajtjuk, és golyóvá formázzuk. A golyókat kis tejbe mártjuk, majd a mogyoróban megforgatjuk. Végül az előkészített tepsibe helyezzük, a sütő középső részbe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18 perc
A megsült golyókat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Karamella helyett sütésálló lekvárral is megtölthetjük a golyókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!