Írnátok finom krémleveseket + receptet is küldenétek hozzá?
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
6-8 gerezd fokhagyma
2 evők. liszt
2 dl tejszín
só
fehérbors
olaj
Kevés olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát, meghintjük a liszttel és rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük csontlével (ha nincs, akkor leveskockából készíthetünk) sóval, borssal ízesítjük, és jól kiforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, és merülő mixerrel krémesítjük. Tálalás előtt petrezselyemzölddel, vagy metélőhagymával megszórhatjuk a levest. Fokhagymás pirítóst kínálunk mellé.
Sajtos brokkolikrémleves
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
húsleveskocka
2 dl tejszín
só
őrölt bors
15 dkg gouda sajt
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A kockára vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, majd a brokkolit, és a burgonyát is, amivel még rövid ideig pároljuk. Fél liter vízzel felöntjük, beledobjuk a húsleveskockát és a tejszínt, majd lefedve 10-15 percig főzzük. A sajtot durvára reszeljük. A leves mixerrel pépesítjük, majd utána megsózzuk, borsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest tányérokba merve a maradék sajttal megszórjuk
Én a brokkolikrémlevest imádom!
FOgsz egy brokkolit, feldarabolod, törzsét kivágod, felteszed sós-borsos vízben főni. Ha jól szétfőtt, leturmixolod, visszateszed a gázra, belenyomsz egy rúg natúr krémsajtot, átforralod és kész!
Én mindig így csinálom és isteni.
Szinte bármilyen zöldségből csinálhatsz krémlevest. Pl karalábé + sárgarépa (kb 1db) keverhető. Én imádom a hagymakrémlevest is. A lényeg, hogy mindhez nagyon finom a tejszínes sűrítés és hogy feltétnek: kevés olajon pirított kenyérkockát készíts, melyet szórj meg finom fűszerrel, pl zöldfűszer-keverékkel, vagy fokhagymás fűszerrel. Hidd el, ütős! :)
Hogy egy kicsit gusztábbak legyenek a leveseid, a végén apríts bele egy kis friss petrezselymet!
villámgyors gyümölcskrémleves (egy ősrégi Nők Lapjából lestem ki sok-sok éve): egy rakás bármilyen (akár vegyes) gyümölcsöt szükség szerint tisztítva, magozva leturmixolsz, ízben harmonizáló nagy dobozos (vagy 3 db kisebb) gyümölcsjoghurttal elkevered, annyi tejet adsz hozzá, hogy az állaga megfelelően lágy, krémes legyen. Szükség és ízlés szerint mehet bele őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj, porcukor. Az egész készen van 10 perc alatt és mivel nem főzted, azonnal mehet a hűtőbe. Érdemes néhány kisebb darab gyümölcsöt turmixolás nélkül beledobni a végén, ettől izgalmasabb, mutatósabb is lesz.
A kedvencünk az őszibarack, meggy, eper, málna, alma (ebből jó lédús, savanykásat válassz), de a banános is ütős volt. Anyósom ugyanezt a receptet tej helyett rostos gyümölcslével készíti, az ő levesei hígabbak. Még töröm a fejemet, hogy a dinnyés milyen joghurttal lenne a legfinomabb, de idén mindenképpen kipróbáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!