Barátnőm megkért, tanítsak meg neki egy receptet, mert ő nem tud főzni (18évesek vagyunk). Mi lenne jó választás, ami nem túl bonyolult, viszont különleges (gomba és káposzta nélkül)?
Tanítsd meg jó pörköltet főzni, ha Neked már megy.
Ebből aztán tud alkotni, fejlődni később.
A jó pörkölt nagyon jó "ugródeszka" a főzés művészetében.
Szerintem inkább a fűszereket mutasd meg neki.
Krumplit/rizst bárki tud főzni az jó lesz köretnek.
Hozzá husi- tök mindegy hogy vágod fel, de 10 féle fűszerrel 10 féle kaja lesz belőle.
receptek.lap.hu;
mindmegette.hu;
nosalty.hu;
Csak néhány oldal, ahol az alapoktól találni recepteket, amiből tanulhat/taníthatod.
ha a húsokban vagy otthon akkor azt se felejtsd el megmutatni hogy hogy ne legyen valami ehetetlenül száraz vagy nyers,
pl csirkecomb rántva
egy két fortély hogy magabiztos legyen és máskor is megközelítse a konyhát.
20,07-nek!
Bocsi, csak utána kellene nézni, hány kérdés volt itt már feltéve: hogyan kell jól elkészíteni a rizst! (Nagyon sokan nem tudnak rizst főzni)
Az, hogy milyen fűszerek vannak, és mit mire célszerű, gondolom a barátnője is tud olvasni.
Ha a magyar konyha alapjai szeretné megtanulni, akkor én is azt mondom, mint Doboszoli:
először a pörkölt!!!
másodszor: a rántás készítés, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a rántott húshoz pl. tökfőzeléket, vagy töklevest sikerül-e neki tálalnia
21:18 pontosan!
majdhogynem a technika a lényeg nem is a recept,a legutóbb láttam a paprika tv-n hogy a rántást előre megcsinálta a nőci egy fél üveggel és mikor kell neki csak adagolta bele a főzelékbe a maradék meg eláll a hűtőben,erre pl én soha nem gondoltam.
Igazad van bella!
Mondjuk erre még én sem gondoltam, hogy előre elkészített rántást "bespájzoljak".
Mellesleg azt sem tudom elképzelni, hogy 10 napon keresztül eszem a sülthúst, és csak annyi a különbség benne, hogy mikor milyen fűszer van rajta. Attól az még 10 napon keresztül sülthús.
A jó magyar pörköltet egyszer ehetem finom nokedlivel, a másik részéből lehet húsoskáposzta,(mennyivel más az íze!) de lehet belőle finom krumplis-tarhonya, és ha még mindig maradt az eredetileg pörköltnek megfőzött husiból, ott a lehetőség egy jófajta gulyáslevest készíteni belőle. És ezeknek minden más íze lesz, senkinek nem jut az eszébe, hogy egész héten pörköltet evett!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!