Leírnátok a kedvenc recepteteket?
Lehet sós vagy édes. Jó lenne ha olcsó és könnyen beszerezhető hozzávalókból állna. (ne kelljen bele medvetarkó meg 3 fürj tojás :D )
Szóval olyan ételek,sütik,pogácsák(stb...) receptjei érdekelnének amiket ti a legszívesebben/legtöbbször készítetek.
Válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Rengeteg kedvenc kajánk van, de leírni lehetetlen lenne.
Most írok neked egy sós-sajtos-ropogós rudacska receptet, ami tényleg olcsó, nagyon finom, egyszerű és a lényege , hogy sokáig eláll, akár egy héttel előbb is el lehet készíteni.
Én nem győzöm gyártani, mert bolti sütiket , rágcsákat nem veszünk.
Sós-sajtos-ropogós rudacska
Hozzávalók:
30 deka liszt, 25 deka Ráma vagy 20 deka zsír,
10 deka reszelt sajt belegyúrva a tésztába,
6 evőkanál hidegvíz
1 evőkanál 10 %-os ecet
1 teáskanál só, de lehet kicsit több is ízlés szerint.
Én a Rámát elfelezem, és a mérlegen kiegészítem 20 dekára zsírral, így szerintem tökéletes a tészta.
Minden hozzávalót összegyúrunk, jó állagú tésztának,
fél órát pihentetjük a hűtőben.
Utána kb 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd derelyevágóval/késsel függőlegesen hosszú csíkokra vágjuk.
A csíkokat még kb 4-5 centis darabokra vágjuk.
lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel vagy szezámmmal.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, nem túl közel egymáshoz, mert az ecettől meg fognak nőni.
kb 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranysárára sütjük.
Ennyiből 3 tepsi lesz, így míg sül elő lehet készíteni a másikat, és így tovább.
Akinek van türelme hozzá, apró pogácsákat is szaggathat a tésztából.
Érdemes dupla adagban készíteni, mert nagyon kapós.
Vendégvárásra is nagyon megfelel.
Nagyon szépen köszönöm a recepteket, ki fogom őket próbálni :) Mindenkit felpontoztam ;)
Ha esetleg még valakinek lenne kedvenc receptje az ne tartsa meg magának.
Gyors hacsapuri
Ez,egy grúz sajtos lepény ( 2,5 dl-es csészével mérve)
1 csésze tej
1 csésze liszt
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
5 dkg. reszelt trapista sajt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj, vagy vaj (vajjal finomabb)
A tejet, tojást, lisztet és a sót csomómentesre keverem.
Hozzáadom a túrót és a reszelt sajtot.
Egy tapadás mentes serpenyőben felforrósítom a vajat, beleöntöm a keveréket és nagy lángon addig sütöm amíg egy kis kérget kap. Ekkor lefedem és takarékra állítom a tűzhelyet. Addig sütöm amíg a teteje összeáll és az alja szép piros, ekkor ügyesen két lapát segítségével megfordítom, és a másik oldalát is megpirítom.
Nagyon gyors vacsora vagy ebéd, az unokáim imádják.
Nagymama tökéletes sült csirkecombja
Egy tepsibe tesz
8-10 db csirkecombot
Rászór
8-10 gerezd fokhagymát
A tepsi 4 sarkába tesz 1-1 db csirkehús leves kockát.
A Középére egy fej vöröshagymát
Meglocsolja 1 dl olajjal
Felönti annyi vízzel, hogy éppen látszódjon a húsdarabok között.
240°-os sütőben addig süti, amíg a víz a tepsi oldalán forrni kezd, ekkor
150°-ra állítja a hőfokot és még másfél órán át süti.
Krumplipürével isteni. A bőre ropogós, belül a hús szétolvad a szánkban.
Rakott csirke.
Pucolsz krumplit, felkarikázod.
A tepsi aljára leszórod a felét, teszel rá csirke combokat (vagy amit akarsz), arra megy a szeletelt gomba, meg egy csokor petrezselyem zöld felaprítva, rá a maradék krumpli, és a tetejére tejföl.
Az egész alá locsolsz egy kis vizet amiben leveskocka van feloldva. Lefóliázod és megsütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!