Van kedvenc cukkinis ételetek?
A kicsi, kígyóuborka méretű cukkiniket én is grillezve szeretem a legjobban, sajtot szoktam még olvasztani a tetejére. Nyár közepén amikor már vannak ezek a nagy méretű, kivájható közepű cukkinik, azt meg szoktam tölteni darált hússal. A darált húst megfőzöm hagymás alapon, mint a pörköltet, de jól megrakom kaporral. Ezzel kibélelem a félbe vágott cukkiniket, majd így megy a tepsibe, a vége felé mikor már puha a tök, reszelt sajttal jól megszórom és még arra ráteszem a grill funkciót.
Nálam ez az etelon, de ma a következőt fogom csinálni: A fiatal, karcsú cukkiniket elnegyedelem, és bundában kisütöm forró olajban.
Minden évben nagyon sok cukkini terem a kertben.
Nálunk a legnagyobb kedvenc a cukkinis lecsó,de sokféle ételt készítek: Töltve, kaporszósszal, vagy Rakott cukkinit sok hagymával, fokhagymával, paradicsommal, sajttal megszórva. Megunhatatlan.
Gyakorlatilag én neveztem el ragunak:
kevés apróra vágott hagymát dinsztelek, rá a kockára vágott cukkini (de jó hozzá bármilyen tökféle), egy pici vízzel födő alatt átpuhítom. Tejfölbe egy kis lisztet símára kavarok, bele egy adag zúzott fokhagymát, és ezzel öntöm nyakon a cukkinit. Vízzel lehet hígítani, ha sűrű lenne. Főtt rizs, főtt tészta köret mellé tökéletes.
#8. Ezt ki fogom próbálni!
#9. A süti is nagyon jó. Répa torta répa helyett reszelt cukkinivel.
Tavaly kipróbáltam a citromos cukkini lekvárt, a spárgatököt helyettesítettem cukkinivel. Senki nem tudta megmondani miből készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!