Melyek a kedvenc olyan ételeitek (levesek, húsok, bármik) amiknek az "alapja" a sör?
Gyomorba öntött "sör-alapra" szokták rétegezni:
- a ropogósra sütött apró halat
- a halászlét
- a bográcsos marha pörköltet
Majdnem ugyanezt akartam én is kérdezni:
Milyen ételekhez használtok sört: sütés-fözés-pácoláshoz, nem meginni:)?
Vendégeink voltak és maradt több üveg sör, de nálunk senki nem issza, kidobni meg nem akarom, ezért inkább felhasználnám ételekhez.
Szóval csatlakozom a kérdezöhöz és sörrel készült ételek receptjeit keresem.
Öregem tanított 1 jó receptet :
1 csirke ,szokásos grill fűszerezés kívül belül (bors,fokhagyma,pirospaprika,fehérbors,oregano,rozmaring,majoranna) és : 1 doboz sört kinyitni,bele kevés rozmaring,oregano,só.
Erre ráültetni a csirkét.
És ahogy "fröcsköl" ki a sör berülről ízletessé,és extrém omlós ,puhává teszi!
Jó minőségű sörrel pl : Staropramen vagy cseh sörök.
De próbáltuk már sima "pilzeni" világos sörökkel mint Arany ászok.
De csak simán só bors,és sör.
Nincs macera nincs semmi,próbáljátok ki!
Ez tényleg jó recept, én is szoktam dobozos sörös csirkét sütni, de körbevonom alufóliával, hogy ne a doboz érjen közvetlen a ráhúzott csirke húsához.
Ezenkívül és a sörtésztát ismerem bundázáshoz (főleg halnál )finom, és sörrel elkevert mézzel is szoktam bőrös , sülő húsokat kenegetni, pl csülköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!