Neked mi a top 3 kedvenc gyorsan elkeszitheto eteled?
Avokádókrém+rukkola+pirítós
Toszkán kenyérsaláta
Hummusz, hozzá zöldségek mártogatni :)
gombapörkölt (ha naaaaagyon sietsz akkor lehet konzervből is, dehát az nem lesz ugyanolyan, vagy előre felszeleteltből, az teljesen jó lesz, csak drágább, mint a sima gomba)
túrós tészta
tócsni jó sok fokhagymás tejföllel :)
Túrós-tejfölös galuska rengeteg sült szalonnával
Fokhagymakrémleves
Rántott hús :)
Lecsó a saját ízlésem szerint,
paprikáskrumpli szintén, de a krumplistészta is hamar kész, de azt sem teljesen hagyományosan csinálom.
Egyszerű ételek, de mindegyikben van egy kis csavar,hogy ne legyen olyan hétköznapi.(de azért nem ünnepi, félreértés ne essék ) :)
rizs fasírttal.
tészta bármivel.
1. Paradicsomos tészta:
Spagetti tésztát főzök ki.
Veszek egy dobozos paradicsompürét, vagy konzerves paradicsomot, ami lehet egész vagy szeletelt is.
A gáztűzhelyre teszem a paradicsomot egy lábasban, adok hozzá bazsalikomot és oregánót bőven, kakukkfüvet csak kevesebbet, mert annak erős az íze. Pillanatok alatt összerottyantom.
Tálalás: spagetti, rá a paradicsom, még szoktam rá pluszba szórni balzsalikomot, és bármilyen sajttal jó, de él leginkább camambert vagy brie sajttal szeretem.
2. Mi csak sitty-suttynak hívjuk :)
Burgonyát karikára vágom és kisütöm olajban. Ha kisült lecsöpögtetem az olajtól.
Egy másik lábasba teszek egy pici olajat, és ebben visszateszem a burgonyakarikákat, majd mintha tojásránottát készítenék, pár tojást elhabarok és ráöntöm. Tojásrántotta állagúra kell sütni.
Ketchup kötelező hozzá! Gazdagítható szalonnával. :)
Most csak ez a kettő jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!