Van kedvenc cukkinis ételetek?
Cukkini leves ruszlival és házi rozskenyerfel
Cukkinis füstöl húsos tészta
A cukkini lekvárt receptje:
2 db alaposan megmosott és vékony szeletekre vágott bio citromot fél dl vízzel és fél kg nádcukorral 10 percig forralom.
Az 1 kg meghámozott , legyalult cukkinit beleteszem és újra forrás után kevergetve 10 percig főzöm, majd
Forrón steril 2 dl-es üvegekbe töltöm. Rácsavarom a tetőt és 5 percre fejre állítom. Száraz dunsztban hagyom kihűlni.
Lehet tenni bele egy kevés nátrium-benzoátot, de én nem szoktam.
Cukkini fasírt van a leggyakrabban, hamburgerként esszük. Viszont az én személyes kedvencem a cukkini főzelék, számomra megunhatatlan :) Úgy csinálom, mint a tököt, kaporral, tejföllel, ecettel-cukorral pikánsan, nekem egyértelműen a kedvenc főzelékem így nyáron :)
Amit még ki akarok majd próbálni, az a cukkini spagetti, mikor a cukkinit spirálozógépen áttolják (van nekem is, kb 500ért rendeltem), és a cukkinicsíkok helyettesítik magát a tésztát, erre jön rá a mártás.
[link] (pl. ebben a receptben még spirálozót sem használ, csak mezei nagylyukú reszelőt)
Cukkini tésztát én is csináltam: először lapjára szelem a meghámozott cukkinit, majd nagy késsel vékony csíkokra, mint a laska-tésztát. Teljesen száraz teflonban láng fölött átforgatom, pici sóval megpörgetni egy kicsit átpuhul, kimegy belőle a víztartalom.
Dióval megszórva szeretem legjobban.
(Olaj nem kell alá, túl csömör lesz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!