Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok a kedvenc kenyér...

Leírnátok a kedvenc kenyér vagy pizzatészta recepteteket? Olyan kellene, amit nem lehet elrontani!?

Figyelt kérdés

Pici gyerekek jöttek hozzánk: ezt szeretném megcsinálni nekik: múmia hot-dog [link]


Mi a legegyszerűbb recept a tésztához? Nem nagyon tudok sütni, olyan kell, amit nem lehet elrontani! :)


Láttam leveles tésztából is, ezért zavart meg... :)


Köszi! :)


2010. nov. 1. 16:49
 1/8 anonim válasza:

30 dkg liszt, só, 1 ek. olaj, kiskanál cukor, 2 dl langyos víz, 2 dkg élesztő összekeverem, megkelesztem (kb 30 perc)

Nagyon hogy jó

2010. nov. 1. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 hennike válasza:
miért nem veszel kész leveles tésztát?
2010. nov. 1. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 hennike válasza:
de egyébként a pizzareceptem: 30 dkg liszt, 3 dkg élesztő, csipet só, 7 dkg burgonya, és a víz amiben kifőtt. :D
2010. nov. 1. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Mert az sem tudom, mi az... :D XD 21/L :D
2010. nov. 1. 18:12
 5/8 anonim ***** válasza:

A kenyér tésztát nem lehet elrontani.


Nagyon egyszerű:

Víz liszt élesztő só cukor.


érdemes dagasztógépben készíteni. a lisztet keverd össze a megfelelő mennyiségű élesztővel. Ha porélesztőt használsz nagyon egyszerű lesz.

Tegyél hozzá sót (fél kilóhoz mondjuk 2 tk) és egy csipet cukrot.

Ha ezt jól összekeverted adagold hozzá a langyos vizet.


Akkor jó a tészta, ha elválik a keverőtál falától.

Ha túl híg lett, nyugodtan szórjál még bele némi lisztet!


Ezután keleszted, majd kinyújtod és már készülhetnek is a múmiák! :-)

2010. nov. 1. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Don Pepe pizza



Hozzávalók: 1 dl langyos tej, 3 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál cukor, 40 dkg liszt, fél teáskanál só, 2 evőkanál olaj. Liszt, olaj a nyújtáshoz.


Don Pepe pizza feltét hozzávalói: 20 dkg párolt vagy fagyasztott brokkoli, 10 dkg morzsolt csemegekukorica, 10 dkg márványsajt, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 10 dkg pizzamozzarella.


Ha először átszitáljuk a lisztet, akkor a Don Pepe pizza tésztája sokkal könnyebb, lazább lesz, mert a szitálással levegőt juttatunk be a lisztbe. Az átszitált liszt belekeverjük a sót, majd hozzáöntjük az előzőleg elkészített kovásszal. Addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény faláról, közben a megfelelő sűrűség érdekében kb. 2-3 dl langyos vízet is keverünk hozzá.


10 perc kelesztés után a Don Pepe pizza tésztáját gyúrólapra fordítjuk, két részre osztjuk, és mindkettőből a pizzasütő méretével azonos kerek lapot nyújtunk. Ha a Don Pepe pizzáját tepsiben sütnénk, akkor ezt a mennyiséget egyszerre tudjuk kisütni, ekkor a tepsi méretére nyújtsuk a tésztát. A Don Pepe pizza tésztája akkor lesz szép, ha sütés előtt a formában vagy a tepsiben még hagyjuk a tésztát kelni, kb. 50 perc pihentetés elég. Ez idő alatt elkészíthetjük a feltétet.


Ha tehetjük, a Don Pepe pizzáját friss brokkoliból készítsünk, ekkor rózsáira szedjük, és gőzben félig megpároljuk. Fagyasztott brokkoli esetén szűrőn hagyjuk annyira megolvadni, hogy a rózsákat hosszában félbe tudjuk vágni, mert így szebben tudjuk rárakni a pizzára.


Az átlagosnál kicsit sűrűbb besamelt készítünk. Az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, ráhintjük a lisztet, gyorsan összeforgatjuk, fűszerezzük. Fokozatosan beleöntjük a tejet, folyamatos keveréssel csomómentesre keverjük. Miután felfőtt, hozzáadjuk a kockázott sajtot, kevergetjük, míg felolvad, legvégül hozzáadjuk a tejfölt. Összeforraljuk, szükség esetén fűszerezzük, de a sóval vigyázzunk, mert a sajt önmaga is sós.


A pihentetett tésztát megkenjük a besamel kétharmadával, rárakjuk a fél brokkoli rózsákat, rászórjuk a morzsolt csemegekukoricát, majd a zöldségeket meglocsoljuk a besamel maradékával, és az egészet meghintjük reszelt pizzamozzarellával. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sül a Don Pepe pizza.


Sokat kipróbáltam,de ez a pizzatészta recept vált be a legjobban!Nagyon finom!!!!

2010. nov. 1. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

2 dl tej,

1 kávéskanál cukor,

2 dkg élesztő,

40 dkg liszt,

4 evőkanál olaj,

1 kávéskanál só.


A langyos tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, jól elkeverjük, lefedjük, és meleg helyen 10 percig kelesztjük, azaz felfuttatjuk.

Aztán, a lisztet és a sót egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a 4 evőkanál olajat jól összegyúrjuk (ha kell vizet, lehet hozzá tenni nyugodtan). Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére, kb. 30 percig kelesztjük. Utána lisztel leszórt gyúródeszkán gyúrjuk, majd kinyújtjuk sodrófával.


Ezt tuti nem lehet elrontani :) Én mindig ezt használom a pizzacsigákhoz, a múmiákhoz is tuti jó lesz :)

2010. nov. 1. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mind hasznos! Ha szépek lesznek, lefotózom és felrakom ide... :)
2010. nov. 1. 19:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!