Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok a kedvenc recepteteket?

Leírnátok a kedvenc recepteteket?

Figyelt kérdés

Lehet sós vagy édes. Jó lenne ha olcsó és könnyen beszerezhető hozzávalókból állna. (ne kelljen bele medvetarkó meg 3 fürj tojás :D )

Szóval olyan ételek,sütik,pogácsák(stb...) receptjei érdekelnének amiket ti a legszívesebben/legtöbbször készítetek.


Válaszaitokat előre is köszönöm! :)



2017. aug. 17. 14:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
49%

-sósnak a legolcsóbb és leggyorsabb:


Vajas kenyér

1 főre hozzávalók:

1 szelet kenyér, margarin, só, díszítésre paradicsom, paprika, uborka ízlés szerint


Elkészítés:

A lapjára fordított kenyér szeletet először megvajazzuk, ügyelve arra, hogy a vaj egyenletesen el legyen oszlatva a felszínen. ezután egy csipet sóval meghintjük, paprikával, paradicsommal vagy uborkával díszítjük, Majd kistányéron tálaljuk.


Elkészítési idő: 3 perc

2017. aug. 17. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim válasza:

Nekem ez a kedvencem a családom is imádja :)

[link]

2017. aug. 17. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Kókuszkrémes palacsinta.Kókusz krém palacsintába


Hozzávalók


3tojás sárgája


3 evő kanál liszt


5dl tej, vagy kókusz tej (kókusztejjel finomabb, de felezheted, a tejel is)


20dkg kókusz reszelék

Ízlés szerint cukor


A 3tojás sárgáját 3 evő kanál lisztel, simára keverjük, majd

Hozzá önjük a tejet és puding sürüségüre főzzük. A kókusz reszeléket akkor adjuk, hozzá, amikor félig beürüsödött

Krémmel meg töltjük a palacsintákat. Ha kicsit simább krémet szeretnénk, bot mixerrel kicsit átdolgozzuk a krémet.

Ha palacsinta tésztába szeretnénk kókuszt, akkor az alábbi módon tehetjük hozzá.

Ha a hagyományos palacsinta tésztába kókuszreszeléket szórunk. Így a palacsinták kicsit vastagabb lesznek majd.

Ha szép vékony palacsintát szeretnénk, akkor a kókuszreszelékkel akkor szórjuk meg a tésztát, amikor már serpenyőben van a palacsinta tészta. Én ilyenkor egy kisebb szitán keresztül szórom, mert így egyenletes lesz. Nem kell sok rá..

[URL= [link]

2017. aug. 17. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést. Az előző kép feltöltő valami miatt nem müködik nem a képet mutatja .. [link]
2017. aug. 17. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:

Tészta:

- egy tojás, fél dl olaj, 1 pohár joghurt

- 2 bögre liszt, 1 b. cukor

- 1 vaníliás cukor, fél sütőpor, fahéj


Ezeket összekeverjük és sütőpapíros, vagy lisztezett tepsibe öntjük. A tetejére szilvát, meggyet, almát, stb. teszünk.

Előmelegített sütőben 150-fokon sütjük tűpróbáig, majd 200-on picit, míg "megpirul" a teteje (épphogy).

2017. aug. 17. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez a palacsinta nagyon jól néz ki, meg egyszerű is tényleg. Én is csináltam már hasonlót, csak sűrű banánpudinggal és citromlébe áztatott banándarabokkal töltve. azt is érdemes kipróbálni. Jó a bolti pudingporból is, de még finomabb, ha saját magad készíted a pudingot is hozzá
2017. aug. 17. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Fokhagymás-boros csirke:

- előveszel egy magasabb falú tepsit, aljára kis olaj

- csirkerész darabokban - ezt sózod-borsozod raksz rá még zöldfűszert (kakukkfű, rozmaring, borsikafű...) és megy egy tepsibe

- mellé szórsz egy fej megpucolt fokhagymát, meg egy, darabokra vágott citromot

- az egész alá öntesz másfél deci fehérbort

- lefeded alufóliával, és sütöd, míg megpuhul a hús, aztán kifeded és magasabb lángon kicsit megpirítod a tetejét


Szerencsediós krumplipürével tálalom, meg savanyúval.

2017. aug. 17. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:

Emellett sokszor készítek csilis babot, lasagnét, pörköltet, meg mustárs-fokhagymás tarját, rakott krumplit


A tésztaételeket szeretjük (milánói, krumplis tészta, carbonara, garnélás, spenótos...).

2017. aug. 17. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedvenc sajtos pogink, ünnepeken mindig ez készül:


Sajtos túrós-juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:

1 dl tej

1 csapott ek. cukor

30 g élesztő

600 g liszt

250 g margarin

150 g juhtúró

150 g tehéntúró

1 dl tejföl

2+1 tojássárgája

1 ek só

200 g reszelt sajt


A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük a cukorral élesztővel, felfuttatjuk

A lisztet átszitáljuk és összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojás sárgáját és a sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, letakarjuk és fél óráig kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkán téglalap formára kinyújtjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük és újabb fél órát kelni hagyjuk. Ezután kb 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük a maradék tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és pogácsa szaggatóval (kicsivel) kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb 20-25 percig sütjük.

2017. aug. 17. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Tejszínes lasagne amit a gyerkőccel kísérleteztünk ki :

Ha valaki szeretné kipróbalni, akkor keressen egy alap lasegnet ahol vannak mértékegységek. :D

.

Kell vörös és fokhagyma, oregánó, bazsalikom, husi, vörös bor, gomba, főzőtejszín, sajt, paradicsom, olaj, sütő, gáz, elszántság. Lehet kihagytam valamit, azt majd pótolom a leírásban.

.

Olajon megpirítjuk a hagymát és a répát (kell répa).

Sót, borsot, fűszereket, fokhagymát bele. Majd a husit (ami talán fél kiló, vegyes husi a legjobb ). Paradicsom, friss és püré is.. jah meg a gomba.

(Amúgy ez egy alap bolognai felé cucc)

Jaaaaj ..valamikor kell 3dl bor az arcba ..meg egy fél szilva. Esetleg egy kis whisky .

A sószos izébe is kell egy deci bor ..ha az asszony nem látja akkor kettő.

Ha még nem ég a konyha akkor minden szuper.

Kell egy kivajazott tepsi (kell vaj).

A lasagne tésztát (ehhem az is kell ), és a jobb esetben sötét vörös cuccost rétegezve belerakjuk a tepsibe. (Alul felül tészta legyen. Most jönne a besamel, de azt a verziót az asszony csinálja..tehát most jön rá a tejszín majd a sajt, és a sajt, meg még egy pohár bor az arcba.

Részegségi szinttől függően kb 180-200°-os sütőben 30-45percig sütöm ..vagy ahogy sikerül.

Amúgy ha megég a sajt ..(ami nekem nem szokott) az szívás.

Ezt úgy lehet elkerülni, hogyha sajt nélkül sütöd majdnem készre, és csak az utolsó pár percben szórod rá.

Egyébként nem muszáj inni sütés/főzés közben de érdemes, mert ha nem úgy sikerül ahogy kellene, akkor kevésbé fog érdekelni. :)

2017. aug. 17. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!