Leírnátok a kedvenc recepteteket?
Lehet sós vagy édes. Jó lenne ha olcsó és könnyen beszerezhető hozzávalókból állna. (ne kelljen bele medvetarkó meg 3 fürj tojás :D )
Szóval olyan ételek,sütik,pogácsák(stb...) receptjei érdekelnének amiket ti a legszívesebben/legtöbbször készítetek.
Válaszaitokat előre is köszönöm! :)
-sósnak a legolcsóbb és leggyorsabb:
Vajas kenyér
1 főre hozzávalók:
1 szelet kenyér, margarin, só, díszítésre paradicsom, paprika, uborka ízlés szerint
Elkészítés:
A lapjára fordított kenyér szeletet először megvajazzuk, ügyelve arra, hogy a vaj egyenletesen el legyen oszlatva a felszínen. ezután egy csipet sóval meghintjük, paprikával, paradicsommal vagy uborkával díszítjük, Majd kistányéron tálaljuk.
Elkészítési idő: 3 perc
Nekem ez a kedvencem a családom is imádja :)
Kókuszkrémes palacsinta.Kókusz krém palacsintába
Hozzávalók
3tojás sárgája
3 evő kanál liszt
5dl tej, vagy kókusz tej (kókusztejjel finomabb, de felezheted, a tejel is)
20dkg kókusz reszelék
Ízlés szerint cukor
A 3tojás sárgáját 3 evő kanál lisztel, simára keverjük, majd
Hozzá önjük a tejet és puding sürüségüre főzzük. A kókusz reszeléket akkor adjuk, hozzá, amikor félig beürüsödött
Krémmel meg töltjük a palacsintákat. Ha kicsit simább krémet szeretnénk, bot mixerrel kicsit átdolgozzuk a krémet.
Ha palacsinta tésztába szeretnénk kókuszt, akkor az alábbi módon tehetjük hozzá.
Ha a hagyományos palacsinta tésztába kókuszreszeléket szórunk. Így a palacsinták kicsit vastagabb lesznek majd.
Ha szép vékony palacsintát szeretnénk, akkor a kókuszreszelékkel akkor szórjuk meg a tésztát, amikor már serpenyőben van a palacsinta tészta. Én ilyenkor egy kisebb szitán keresztül szórom, mert így egyenletes lesz. Nem kell sok rá..
[URL= [link]
Tészta:
- egy tojás, fél dl olaj, 1 pohár joghurt
- 2 bögre liszt, 1 b. cukor
- 1 vaníliás cukor, fél sütőpor, fahéj
Ezeket összekeverjük és sütőpapíros, vagy lisztezett tepsibe öntjük. A tetejére szilvát, meggyet, almát, stb. teszünk.
Előmelegített sütőben 150-fokon sütjük tűpróbáig, majd 200-on picit, míg "megpirul" a teteje (épphogy).
Fokhagymás-boros csirke:
- előveszel egy magasabb falú tepsit, aljára kis olaj
- csirkerész darabokban - ezt sózod-borsozod raksz rá még zöldfűszert (kakukkfű, rozmaring, borsikafű...) és megy egy tepsibe
- mellé szórsz egy fej megpucolt fokhagymát, meg egy, darabokra vágott citromot
- az egész alá öntesz másfél deci fehérbort
- lefeded alufóliával, és sütöd, míg megpuhul a hús, aztán kifeded és magasabb lángon kicsit megpirítod a tetejét
Szerencsediós krumplipürével tálalom, meg savanyúval.
Emellett sokszor készítek csilis babot, lasagnét, pörköltet, meg mustárs-fokhagymás tarját, rakott krumplit
A tésztaételeket szeretjük (milánói, krumplis tészta, carbonara, garnélás, spenótos...).
Kedvenc sajtos pogink, ünnepeken mindig ez készül:
Sajtos túrós-juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
1 dl tej
1 csapott ek. cukor
30 g élesztő
600 g liszt
250 g margarin
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
1 ek só
200 g reszelt sajt
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük a cukorral élesztővel, felfuttatjuk
A lisztet átszitáljuk és összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojás sárgáját és a sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, letakarjuk és fél óráig kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkán téglalap formára kinyújtjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük és újabb fél órát kelni hagyjuk. Ezután kb 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük a maradék tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és pogácsa szaggatóval (kicsivel) kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb 20-25 percig sütjük.
Tejszínes lasagne amit a gyerkőccel kísérleteztünk ki :
Ha valaki szeretné kipróbalni, akkor keressen egy alap lasegnet ahol vannak mértékegységek. :D
.
Kell vörös és fokhagyma, oregánó, bazsalikom, husi, vörös bor, gomba, főzőtejszín, sajt, paradicsom, olaj, sütő, gáz, elszántság. Lehet kihagytam valamit, azt majd pótolom a leírásban.
.
Olajon megpirítjuk a hagymát és a répát (kell répa).
Sót, borsot, fűszereket, fokhagymát bele. Majd a husit (ami talán fél kiló, vegyes husi a legjobb ). Paradicsom, friss és püré is.. jah meg a gomba.
(Amúgy ez egy alap bolognai felé cucc)
Jaaaaj ..valamikor kell 3dl bor az arcba ..meg egy fél szilva. Esetleg egy kis whisky .
A sószos izébe is kell egy deci bor ..ha az asszony nem látja akkor kettő.
Ha még nem ég a konyha akkor minden szuper.
Kell egy kivajazott tepsi (kell vaj).
A lasagne tésztát (ehhem az is kell ), és a jobb esetben sötét vörös cuccost rétegezve belerakjuk a tepsibe. (Alul felül tészta legyen. Most jönne a besamel, de azt a verziót az asszony csinálja..tehát most jön rá a tejszín majd a sajt, és a sajt, meg még egy pohár bor az arcba.
Részegségi szinttől függően kb 180-200°-os sütőben 30-45percig sütöm ..vagy ahogy sikerül.
Amúgy ha megég a sajt ..(ami nekem nem szokott) az szívás.
Ezt úgy lehet elkerülni, hogyha sajt nélkül sütöd majdnem készre, és csak az utolsó pár percben szórod rá.
Egyébként nem muszáj inni sütés/főzés közben de érdemes, mert ha nem úgy sikerül ahogy kellene, akkor kevésbé fog érdekelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!