Miért mondják a mekire, burger kingre és kfcre, hogy egészségtelenek?
Mármint nyílván azok, hiszen van bennük tartósítószer, meg színezékek, de kb. ennyi. Semmi más titkos szabadkőműves összetevő.
Kb. ugyanannyira károsak ezek mint a supermarketekben megvásárolt átlag alapanyagok, tehát ha boltból vett cuccokból otthon készited el akkor max. olcsóbban jössz ki, de ugyanannyira káros...
Akik folyton szidják ezeket az gyors éttermeket azok honnan vesznek alapanyagokat és minden nap min. 2 órát főznek?
Amúgy a mekinek az üzletpolitikákja és árai tényleg elég undoritóak, de én nem hiszem hogy ennél több rossz dolog lenne benne.
Volt idő, hogy heti 4x ott ettem nagy mennyiségű kaját, mert ott dolgoztam mellette és ez így ment vagy 5 hónapig.
Most már egy éve nem ettem ott kb. mert már máshol dolgozom, de egy pillanatig nem hiányzott, tehát függőséget sem okoz. És alaig 2. kg-al voltam akkor nehezebb.
Konkrétan a kérdéshez nem szólok hozzá, mert nem élek ilyen kajákon, de egy percig sem ítélem el azokat, akik ezeket fogyasztják.
Az utolsóval értek egyet, az utolsó mondatával, hogy "divat" lett az orthorexia (egészségmánia) és egyesek már-már betegesen szidnak mindent, ami az átlagfogyasztónak természetes.
Ha valami olyan mértékben lenne egészségtelen, hogy életeket veszélyeztet, már réges -régen betiltották volna.
Tucatnyi szervezet vizsgálja a " mindennapi betevőt", és módjukban állna/áll is, hogy bármikor közbelépjenek.
Mindennapi alatt értem az összes kereskedelemben, piacokon kapható élelmiszereket.
Ha mindenki kételkedne mindenben, be is csukhatnának, mert nem lenne vevő.
Mértékkel fogyasztva semmi sem egészségtelen, a töltöttkáposzta sem :)
túl sok sót, és zsíradékot használnak.
amúgy nem olvastam végig a 2 oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!