Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért mondják a mekire,...

Miért mondják a mekire, burger kingre és kfcre, hogy egészségtelenek?

Figyelt kérdés

Mármint nyílván azok, hiszen van bennük tartósítószer, meg színezékek, de kb. ennyi. Semmi más titkos szabadkőműves összetevő.

Kb. ugyanannyira károsak ezek mint a supermarketekben megvásárolt átlag alapanyagok, tehát ha boltból vett cuccokból otthon készited el akkor max. olcsóbban jössz ki, de ugyanannyira káros...

Akik folyton szidják ezeket az gyors éttermeket azok honnan vesznek alapanyagokat és minden nap min. 2 órát főznek?

Amúgy a mekinek az üzletpolitikákja és árai tényleg elég undoritóak, de én nem hiszem hogy ennél több rossz dolog lenne benne.

Volt idő, hogy heti 4x ott ettem nagy mennyiségű kaját, mert ott dolgoztam mellette és ez így ment vagy 5 hónapig.

Most már egy éve nem ettem ott kb. mert már máshol dolgozom, de egy pillanatig nem hiányzott, tehát függőséget sem okoz. És alaig 2. kg-al voltam akkor nehezebb.

2017. júl. 19. 14:04
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan a kérdéshez nem szólok hozzá, mert nem élek ilyen kajákon, de egy percig sem ítélem el azokat, akik ezeket fogyasztják.

Az utolsóval értek egyet, az utolsó mondatával, hogy "divat" lett az orthorexia (egészségmánia) és egyesek már-már betegesen szidnak mindent, ami az átlagfogyasztónak természetes.

Ha valami olyan mértékben lenne egészségtelen, hogy életeket veszélyeztet, már réges -régen betiltották volna.

Tucatnyi szervezet vizsgálja a " mindennapi betevőt", és módjukban állna/áll is, hogy bármikor közbelépjenek.

Mindennapi alatt értem az összes kereskedelemben, piacokon kapható élelmiszereket.

Ha mindenki kételkedne mindenben, be is csukhatnának, mert nem lenne vevő.

Mértékkel fogyasztva semmi sem egészségtelen, a töltöttkáposzta sem :)

2017. júl. 19. 16:58
 22/24 anonim ***** válasza:
40%
Valóban egészségtelen, de ezt általában azok az anyukák/ nagymamák hápogják, akiknek a csemetéi inkább ott ennének, mint otthon a jó kis tántotthúst. Kicsit vicces... mintha az egyik jobb lenne a másiknál...
2017. júl. 19. 18:34
 23/24 anonim ***** válasza:
3%

túl sok sót, és zsíradékot használnak.

amúgy nem olvastam végig a 2 oldalt.

2017. júl. 20. 10:10
 24/24 Adisa ***** válasza:
Akkor feltennek egy igazan egyszeru, megis frappans koltoi kerdest. Lattal-e mar 40 masodperc alatt megsulni egy marha vagy egy sertes szeletet, vagy ezekbol keszitett huspogacsat? Nem az a baj ezekkel az etelekkel hogy tele vannak tartositoszerekkel vagy szinezekkel. Az a baj hogy annyiszor van atdolgozva az az alapbol amugy nem is rgeszsegtelen alapanyag azert hogy 40 masodperctol 3 percig terjedo idoben megsuljon/megpiruljon, hogy tele van stimulalo anyagokkal es telitett zsirsavakkal. Tobbszor le van fagyasztva ha ugy alakul es peldaul a grillcsirkenek CUKOR az izesito anyaga, amit nem erzel termeszstesen, de az van rajta. Alapvetoen a jegsalata a majonez es a panirozott csirke nem egeszsegtelen, de a fagyasztott, elosutott husdaralek olajban megegyszer megsutve, az. A zsemlet is karamellizaljak. A karamellizalashoz olyan zsemlet tudsz csak hasznalni ami tele van cukorral, kulonben olyan lenne abelseje mint egy mezei piritos. Es akkor meg nem is beszeltem arrol hogy ezek a zsemlek sem a peksegbol kerulnek a mekibe, hanem javareszt fagyasztott allapotban bezacskozva kerulnek az etterembe. Es ez mind azert van hogy a vendeg 3-4 percen belul megkapja a rendelt etelt. Es ettol gyorsetterem a gyorsetterem ugye, hogy minden alapanyag felig kesz es egy komplett rendelest nagyjabol 5 perc alatt el lehet keziteni a 4p masodperces husoknak koszonhetoen es a 3 perces csirkenek.
2017. okt. 10. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!