Miért mondják a mekire, burger kingre és kfcre, hogy egészségtelenek?
Mármint nyílván azok, hiszen van bennük tartósítószer, meg színezékek, de kb. ennyi. Semmi más titkos szabadkőműves összetevő.
Kb. ugyanannyira károsak ezek mint a supermarketekben megvásárolt átlag alapanyagok, tehát ha boltból vett cuccokból otthon készited el akkor max. olcsóbban jössz ki, de ugyanannyira káros...
Akik folyton szidják ezeket az gyors éttermeket azok honnan vesznek alapanyagokat és minden nap min. 2 órát főznek?
Amúgy a mekinek az üzletpolitikákja és árai tényleg elég undoritóak, de én nem hiszem hogy ennél több rossz dolog lenne benne.
Volt idő, hogy heti 4x ott ettem nagy mennyiségű kaját, mert ott dolgoztam mellette és ez így ment vagy 5 hónapig.
Most már egy éve nem ettem ott kb. mert már máshol dolgozom, de egy pillanatig nem hiányzott, tehát függőséget sem okoz. És alaig 2. kg-al voltam akkor nehezebb.
Hosszútávon,nagy mennyiségben fogyasztva elváltozásokat okoz a vérképben és a májban.
Csoki is, zsír is.
Mivel finom a hamburger könyű túlzásba enni, kényelmes gyorskaja, lusták nagyon szeretik ezért híznak tőle. Sorolhatnám napestig.
Teljesen igazad van abban, hogy aki nem eszik ilyen helyen, a többségük mindenféle félkész szir-szarokat vesz a multikban.
De van ám megoldás, ha minőségi alapanyagokból akarsz tápanyagot IS tartalmazó ételeket enni. Piacon kell vásárolni őstermelőtől. Az én családom étkezése kb 70 %-ban így oldódik meg. Meg kell ismerkedni velük, és akár még általuk készített félkész ételt is tudsz venni, amit otthon csak megfőzöl. Pl. szabolcsi töltött káposztát főzésre készen. Nem beszélve a hentesnél a pácolt húsokról, otthon már csak meg kell sütni. Persze ehhez nagyfokú bizalomnak is társulni kell. Nyíregyházán van egy Nyíregyházi Kosár nevű civil összefogás, ahol a helyi termelőt hozzák össze a helyi fogyasztóval. Nagyon szigorúan ellenőrzik a "beszállítókat" és mivel szerdán éjfélig kell leadni a rendelést, így garantáltan friss árut kapsz pénteken, az átadási napon. Ott minden van, hús, pékáru, zöldség-gyümölcs, feldolgozott élelmiszer (házi tészta, lekvárok, befőttek, füstölt húsáru...)
Vagy feltérképezed a környékedet. Én a munkatársaimtól veszem a gombát, mézet, diót, tyúk és fürjtojást.
Ezt csak így lehet szerintem.
Őstermelő az hát... ugyanazt a cart kapod meg, mint bármelyik piacon, vagy szupermarket zöldségosztályán csak drágábban....
Ne gondold azt, hogy Piri néni, vagy Pista bácsi nem fog sumákolni a több pénzért.....
Meg amúgy is, tőlem megba szódhat az olyan ember, aki ha nem tudja jó sok pénzérz eladni, inkább multik parkolóba öntik pl. A dinyét, vagy a tejet, amikor sok ember meg enni nem tud... de ez más tészta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!