Miért mondják azt hogy a génmanipulált élelmiszerek egészségtelenek?
Az alapelmélet nem volt rossz, növénynemesítés is lényegében génmódosítás.
Más értelemben átestek a ló túlsó oldalára, már nyilvánvaló, hogy az egyre szaporodó ételallergiák, lisztérzékenység a fő-fő gabonák módosítgatása, terméshozamának növelése miatt keletkezett. Üdvözítő lenne, ha mindenki saját termésű élelmiszert fogyaszthatna, de ugye ezt számos probléma nehezíti. Nincs mindenkinek rá lehetősége, aztán a vetőmag eleve gyanús, vegyszerek nélkül nagy területen nem működik stb.
Jól leírták előttem, még annyit tennék hozzá, hogy ugye "kiszabadulhat" a termőterületről, megfertőzve a nem GM földeket, beszennyezve az ottani termést. Illetve alkalmas arra, hogy előállítói jelentős bevételre tegyenek szert. Manipulálnak a növényvédő szerekkel, a vetőmaggal, a műtrágyákkal. Nézd meg a Monsantós filmet, nem állítom, hogy minden szava igaz, de nagyon szörnyű dolgokról esik szó benne.
Nem tudjuk, hogy mik a hosszú távú hatásai a GM élelmiszereknek (úgy sem, hogy állati takarmánynak használják és az emberek megeszik a húst). Tehát nem lett volna szabad egyáltalán alkalmazni.
Nekem ilyenkor mindig az szokott eszenbe jutni,amit egyszer hallottam egy mezőgazdásztól.
Pl.a kukorica esetében (de lehetne mást is említeni)olyan génmanipulációt csináltak,hogy állati géneket visznek be (a növénybe állati gént !!!).és ezáltal a növény saját maga fog olyan kémiai anyagokat előállítani,amit egyébként nem tud.Az így képződő kémiai anyag a növény minden részébe eljut,(nyilván)amit mi megeszünk.Megeszi a takarmányállat is ,nem tudjuk náluk mit okoz ?Nincsenek precíz vizsgálatok,mérések azt illetően,hogy milyen hatással van ez az állati,emberi szervezetre.Bármilyen hatás lehet ,olyan is ,ami csak évtizedek múlva jön ki és akkor már nem lehet tudni mi okozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!