Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért mondják azt hogy a...

Miért mondják azt hogy a génmanipulált élelmiszerek egészségtelenek?

Figyelt kérdés
2015. febr. 5. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Leegyszerűsítik a laikusoknak. Helyesen mondva gyakran nem ismerjük az adot gének által termelt anyagok rövid és hosszútávú hatását emberre és állatra nézve. Magyarul vakon kísérletezünk emberen, aminek lehet elég csúnya végkimenetele is. De önmagában a génmódosítást nem eredményez egészségtelen élelmiszert, pl lehetne tökbe antociánt tenni (antioxidáns) amitő nyilván egészségesebb lenne. Más kérdés, hogy gyakorlatban inkább rovarölőt tesznek a kukoricába, ami meg nem valószínű, hogy egészséges lesz. A másik ága a génmódosításnak kevésbé ismert, maradva a kukoricánál 10 év alatt 95%-al csökkent a hasznos anyag tartalma a cukor előnyére, mert az a jó a biodízel előállításhoz. A gond az, hoyg a parasztot kilóra fizetik, és nem érdekli, hoyg a kukorica kvázi alkalmatlan már fogyasztásra, annyira nicns benne semmi. Tehát tápanyagkivonás is van, nem csak plusz anyagok hozzáadása, és itt durva dolgokat tessék elképzelni ,ezelőtt vagy öt évvel volt olyan esetünk, hogy vettünk búzát és fogytak a szárnyasok amelett hogy ették. Na ember se kap sokszor jobbat...
2015. febr. 5. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Az alapelmélet nem volt rossz, növénynemesítés is lényegében génmódosítás.

Más értelemben átestek a ló túlsó oldalára, már nyilvánvaló, hogy az egyre szaporodó ételallergiák, lisztérzékenység a fő-fő gabonák módosítgatása, terméshozamának növelése miatt keletkezett. Üdvözítő lenne, ha mindenki saját termésű élelmiszert fogyaszthatna, de ugye ezt számos probléma nehezíti. Nincs mindenkinek rá lehetősége, aztán a vetőmag eleve gyanús, vegyszerek nélkül nagy területen nem működik stb.

2015. febr. 5. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Jól leírták előttem, még annyit tennék hozzá, hogy ugye "kiszabadulhat" a termőterületről, megfertőzve a nem GM földeket, beszennyezve az ottani termést. Illetve alkalmas arra, hogy előállítói jelentős bevételre tegyenek szert. Manipulálnak a növényvédő szerekkel, a vetőmaggal, a műtrágyákkal. Nézd meg a Monsantós filmet, nem állítom, hogy minden szava igaz, de nagyon szörnyű dolgokról esik szó benne.

Nem tudjuk, hogy mik a hosszú távú hatásai a GM élelmiszereknek (úgy sem, hogy állati takarmánynak használják és az emberek megeszik a húst). Tehát nem lett volna szabad egyáltalán alkalmazni.

2015. febr. 5. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem ilyenkor mindig az szokott eszenbe jutni,amit egyszer hallottam egy mezőgazdásztól.

Pl.a kukorica esetében (de lehetne mást is említeni)olyan génmanipulációt csináltak,hogy állati géneket visznek be (a növénybe állati gént !!!).és ezáltal a növény saját maga fog olyan kémiai anyagokat előállítani,amit egyébként nem tud.Az így képződő kémiai anyag a növény minden részébe eljut,(nyilván)amit mi megeszünk.Megeszi a takarmányállat is ,nem tudjuk náluk mit okoz ?Nincsenek precíz vizsgálatok,mérések azt illetően,hogy milyen hatással van ez az állati,emberi szervezetre.Bármilyen hatás lehet ,olyan is ,ami csak évtizedek múlva jön ki és akkor már nem lehet tudni mi okozta.

2015. febr. 6. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!