Miért mondják a mekire, burger kingre és kfcre, hogy egészségtelenek?
Mármint nyílván azok, hiszen van bennük tartósítószer, meg színezékek, de kb. ennyi. Semmi más titkos szabadkőműves összetevő.
Kb. ugyanannyira károsak ezek mint a supermarketekben megvásárolt átlag alapanyagok, tehát ha boltból vett cuccokból otthon készited el akkor max. olcsóbban jössz ki, de ugyanannyira káros...
Akik folyton szidják ezeket az gyors éttermeket azok honnan vesznek alapanyagokat és minden nap min. 2 órát főznek?
Amúgy a mekinek az üzletpolitikákja és árai tényleg elég undoritóak, de én nem hiszem hogy ennél több rossz dolog lenne benne.
Volt idő, hogy heti 4x ott ettem nagy mennyiségű kaját, mert ott dolgoztam mellette és ez így ment vagy 5 hónapig.
Most már egy éve nem ettem ott kb. mert már máshol dolgozom, de egy pillanatig nem hiányzott, tehát függőséget sem okoz. És alaig 2. kg-al voltam akkor nehezebb.
Én a szabad állatartást támogatnám, ha tehetném, már csak az emberségesség miatt is... De az a mekinél is drágább.
Amúgy egy ismerősöm evett egy puccos külföldi étteremben ahol meglehetett nézni a szarvasmarhákat amikből dolgoztak és többnyire száraz zsemlét kaptak azok is.
A hús minősége mégis jó volt.
Én voszont zsíros hamburgerrel a mekiben sosem találkoztam, sőt én pont azt negezményezem hogy kicsit olyan szárazak (ettől függetlenül sejtem, hogy valamivel több olajjal dolgoznak, esetleg többször hasznalják, de szerintem ez nem akkora baj)...
Igen, ezt a 10esnek írtam aki írta, hogy kiveszi a zacskóból és már folyik a zsír...
De amúgy ment neki a pont, mert a válasza amúgy hasznos.
Gondoltam, hogy valaki kiforgatja a szavaimat... :D
És pont nem talált, disznóhúst nem szoktam vásárolni. Nyúlhúst már annál inkább, jó kis háztáji csirkét, halat, marhát, pulykát.
És lehet, hogy egy kalóriabomba a szabolcsi töltött káposzta, de lehet zsírszegényen is elkészíteni, és ha neked többet ér egy hambi, mint az édeskáposzta, hús, (ami lehet pulyka is akár), rizs helyett gersli (és még akkor is autentikus!), fokhagyma, vöröshagyma jóadag paradicsomlében megfőzve, akkor edd a hambit. Én maradok a töltött káposztánál.
A KFC -ben szerintem minden valódi csirkéből van. Legfeljebb attól egészségtelen, hogy olajban sült , és panírozott.
Ha otthon, hetente háromszor rántott húst eszel sült krumplival,akkor is egészségtelen ,ha minden hozzávalót ÖKO gazdaságban veszel.
A mértéken van a hangsúly, nem kell minden nap gyorsétteremben enni .
15-nek írom. A Mekiben nekem sosem zsíros, olajos a szendvicseknek a papírja, ellenben a Burger Kingben nagyon sokszor elő szokott fordulni, hogy zsíros, olajos a csomagolópapír.
A Mekiben a fagyasztott húspogácsát teszik a forró rostlapos sütőre majd lenyomják azt. A Mekinek a Youtubon van is csatornája, megtudod ott is nézni, hogy hogyan készülnek a hamburgerek.
Nem tesznek alá olajat. És amikor felemeli a súlyt, a tetejét, akkor látszik, hogy a húsból kifolyt a zsírja, a víz, a nedvesség. A Mekiben tényleg szárazak a hamburgerek, a húsok. Még jó, hogy tesznek bele különböző szószokat, ketchupot, mustárt, majonézt, stb-t.
A Burger Kingben, elméletileg rácson sütik, láng felett a húsokat. Ezért marad szaftos, nedves a hús, és ezért is lesz zsíros, olajos, a papír, mert amikor becsomagolják a hamburgert akkor oda folyik ki a lé.
Hogy a kérdező kérdésére is válaszoljak, mert divat szidni. Az embereknek kell valami amiről mindig tudnak beszélni, vitatkozni, szidni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!