Hogyan kell főzni sárgaborsófőzeléket habarással? (Kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan csinálja)
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__7..
Ő rak bele habarást, akkor rosszul csinálja?
Nem, nem csinálja rosszul. A zöldbabfőzeléket lehet habarással is sűríteni.
A habarás lehet simán tejfölös, lehet lisztes-tejfölös, lehet lisztes-tejes, lehet lisztes-vizes is, kinek kinek mi a megfelelő.A lényeg, hogy valóban csomómentes legyen, és egy kis hőkiegyenlítéssel vigyük bele a főzelékbe. Ez azt jelenti, hogy a csomómentes habarékba egy kis merőkanálnyi főzőlevet is elkeverünk, így nem fog összeugrani, amikor belekerül a főzelékbe.
Borsó minőségétől is függ, attól is, hogy mennyi vízzel főződ fel.
Bármilyen főzelékbe tehetsz habarást, ha úgy találod, hogy túl híg lenne nélküle.
Nem szeretem a főzeléket, csak páromnak szoktam készíteni és még soha nem panaszkodott, sőt nagyon szereti. (Ha rossz valami, azt keményen megmondja, szóval hiszek neki, hogy finom)
A habarást úgy készítem, hogy mikor már majdnem megfőtt amit épp készítek, már tényleg csak pár perc a biztonság kedvéért akkor külön, nagy lábasban kicsi olajon "pirítok" egy kis lisztet. Ehhez adok egy pohár tejfölt, elkeverem csomómentesre. A készülő étel levéből fokozatosan kanalazok bele, hogy felvegye a hőt 4-5 evőkanálnyi lé elkeverése után hozzá öntöm az egészet és jól elkeverem. Szóval én a rántáshoz adom az ételt, nem az ételhez a rántást. Mindig kellemesen krémes állagú a főzelékem, nem csomós, nem túl kemény, nem túl híg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!