Vadast lisztes habarással sűrititek?
Én igen!
Amikor összeturmixolom a zöldséget, visszarakom a lángra, zsírjára sütve lisztet szórok rá, összekeverem, de abban a percben fel is öntöm egy kis hideg vízzel. És már oda van készítve a tejföl-mustár-pici cukor, azokat is rögtön bele, és megvárom, míg összerotyog. A husit visszapakolom bele, és azzal is hagyom egy kis ideig a lángon.
4-es vagyok!
Szóval amit írtam, az "hivatalosan" nem lisztes habarás, csak szép magyar szóval "staubolás".
A lisztes habarásról beszélünk, akkor valójában víz/tej liszttel símára kavarva. Ha ezt értetted alatta, akkor én sem habarok, csak staubolok.
Világos rántással rántom be a leturmixolt zöldségeket.
utána főzőtejszín, vagy tejföl, hőkigyenlítéssel, és a többi szokásos , mustár, cukor, bár cukrot , ha van kedvem és főleg sok időm, akkor szoktam karamellizálni is, és hozzáönteni a zöldségekhez.
Nálam kicsi rántás, kicsi habarás(tejfölös) működik, mindkettő "light"-osan. A végén cukorral, citromlével, mustárral elviszem "csibészesre" az egész alapot.
Próbáltam már csak turmixolt zöldséggel, nem tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!