Ti szoktatok kolbászos krumplilevest csinálni? Ha igen, hogy? Rántással vagy habarással? Miket tesztek bele?
Anya szokott csinálni, de mióta elköltöztem otthonról, azóta nem is ettem. Azt tudom, hogy a kockára vágott kolbászt meg hagymát meg szokta pirítani, aztán felengedi vízzel. Ha jól emlékszem szokott bele leveszöldségeket (répa, petrezselyem) is tenni. Meg persze a kockára vágott krumplit. Tejföllel habarja, az biztos.
Lehet, valamelyik nap csinálok is:).
Nem rég csináltam meg ezt a levest nagyon finom..
Igen szoktam, nem is rántással, nem is habarással, hanem staubolással,(lisztleszórással) mint legtöbb zöldséges levest.Az biztos, hogy babérlevelet mindig teszek bele. Így van egy bizonyos sűrűsége is, színe is, ha valaki paprikásan akarja, (a kolbász is ad némi alapszínt )Nálunk a tejföl opcionális.
De van a másik módszer a "hamis gulyásos", amikor teljesen úgy készül, mint a gulyás, csak hús nélkül(kolbásszal ) Ebbe soha nem kerül tejföl, de csipetke, vagy tészta igen. Ez is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!