Üdv! Zöldbab főzeléket szeretnék főzni tejfölös habarással petrezselyemmel . Sárga hüvelyű zöldbabból?





Ahogyan én készítem:
Annyi vízzel teszem fel főni, hogy éppen ellepje a zöldbabot, rögtön beledarabolom a petrezselymet is és egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva is belefőzök. Egy szál babérlevél és só megy bele akkor.
Amikor megfőtt, akkor lehet behabarni: a tejfölbe/tejszínbe a lisztet símára kavarni és lehet ráönteni a zöldbabra, szükség esetén vízzel hígítani, ha főzés, forralás közben nagyon besűrűsödne. Én leginkább már a tejfölt is meg szoktam hideg vízzel hígítani, miközben a lisztet belekavarom.
Ezek után még megnézem a savát, egy gondolatnyi cukrot is belefőzök, és ecetet a tányérjába szedett zöldbabra mindenki annyit rak, amennyit akar!





Szinte ugyanúgy csinálom, mint a fenti válaszoló, csak én a legvégén teszem bele a frissen vágott petrezselymet. Nekem így aromásabb, ha nem fő bele. Persze ez csak az én mániám.
Ha van kis kézi drótos habverőd, a habarás készítésénél nagy hasznát veheted.Így kizárt, hogy csomós legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!