Hogyan marad másnap is szaftos a rizses hús?
A rizseshús lényege - függetlenül a recepttöl - az, hogy a rizs a hús és egyeb hozzávalók ízét felveszi, amíg beszívja a párolódás során a levét.
HA utólag keverik össze a kész, megfött rizst az egyebekkel, akkor az íze marad fött rizs-ízü és ezt mindenki észreveszi, akinek van ízérzékelése.
Az meg, hogy te mindent mással helyettesítve ugyanolyat tudsz fözni - az definitív nem lehet igaz, legfeljebb a vendégeid voltak olyan udvariasak és nem reklamáltak, te meg az eddigiek alapján nem túl fejlett ízérzékkel rendelkezel.
A rizseshús lényege - függetlenül a recepttöl - az, hogy a rizs a hús és egyeb hozzávalók ízét felveszi, amíg beszívja a párolódás során a levét.
HA utólag keverik össze a kész, megfött rizst az egyebekkel, akkor az íze marad fött rizs-ízü és ezt mindenki észreveszi, akinek van ízérzékelése.
Az meg, hogy te mindent mással helyettesítve ugyanolyat tudsz fözni - az definitív nem lehet igaz, legfeljebb a vendégeid voltak olyan udvariasak és nem reklamáltak, te meg az eddigiek alapján nem túl fejlett ízérzékkel rendelkezel.
-------------
Ezt írtad.
.-
Kedves 11-es
köszönettel fogadom kritikád.
Javaslom két tényezőt olvass vissza - ha kedved van-
Egyik,mikor azt írod, hogy a:
"HA utólag keverik össze a kész, megfött rizst az egyebekkel, akkor az íze marad fött rizs-ízü és ezt mindenki észreveszi...
.-
Itt a különbség: a konyha - biztos tudod - lényegében kémia és fizika.
Ha a rizs külön főzöm, még csak főt rizs.
Ez eddig stimmel.
Ám utólag még - rámelegítéssel, alapos keveréssel,(és ezt nem veszed figyelembe) képes a pörköltet úgy magába szívni, hogy abból tuti rizses hús lesz. Hagyni kell melegen fedő alatt az ízeknek összeérni. (nem azonnal tálalni)
Azután, Mester séf se képes különbséget tenni.
Van még több trükk is.
A másik véleményedre:
A olykor a vendégeim és a család egyébként is elég erős kritikusok, nem csak a főztöm tekintetében.
Biztos magad is észreveszed, ha őszinte, vagy csak hízelgő az főztödre a kritika.
Észre szoktam venni.
Nekem pont belepasszol a hivatásomba is.
Köszönöm a véleményed.
Ne okoskodjál már b#zdmeg.
A rizzsel összekevert pörköltből soha nem lesz rizseshús. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!