Számunkra különleges vendég jön hozzánk délután és másnap ebéd után megy haza. Mit főzzek?





tojásleves
tojáspörkölt
rántott csirke zöldséges rizzsel
lencsefőzelék párolt csirkecombbal
csirkepaprikás a combból, tejföllel, nokedlivel
lapockából rántott hús, párolt rizzsel, esetleg pörkölt





Van valami, amit NEM szeret vagy allergiás rá?
Ami aránylag egyszerüen megy az a zöldséges csirke:
A csirkét feldarabolod, besózod és füszerezed.
Egy tüzálló edénybe teszed alulra a zöldségkeverék felét (meg ha van még más zöldség, akkor abból is - a lényeg, hogy minél többféle legyen), összekevered sóval, borssal meg füszerekkel.
Ráfekteted a csirkedarabokat, befeded a maradék megfüszerezett zöldséggel, letakarva beteszed a sütöbe 180 fokon kb egy órára. Uána a csirkét a zöldségek tetejére teszed és kb 20 perc alatt megpirítod.
A zöldségek elegendöek körítésnek, de adhatsz mellé még krumplit, rizst is.
A lapockából csinálj borsos tokányt, tésztával tudod tálalni.





Az egész csirkéből csinálj egy töltöttcsirkét (legjobb, ha félbevágod, és úgy töltöd meg a bőre alatt. )hozzá mexikóis rizst.
A másik főételnek egyetértek a borsostokány, tésztával, ha nincs tészta, akkor csinálsz mellé nokedlit. Jó tejfölösen mennyei kaja.
Ha esetleg a részletekre is kíváncsi vagy, szívesen leírom, az elkészítésük menetét.
Üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!