Hogyan készül a Kärntner haustorte? Ez egy különleges, osztrák torta, amit eddig csak cukrászdában ettem. Egy recepttel ki tudnátok segíteni?
Tudsz németül?
Mert akkor bemásolom a receptet.
Ha nem, akkor estig lefordítom és úgy irom be.
Itt az eredeti recept meg a fordítás is:
Kärntner Torte
Teig:
10 Dotter
25 dag Staubzucker,
10 dag Schokolade
25 dag ger. Haselnüsse
10 dag Brösel
10 Eiklar.
Creme:
3 Eier,
20 dag Staubzucker,
20 dag Margarine/Butter
3 Rippen Schokolade,
1/8 l Schlagobers.
Dotter und Staubzucker dickschaumig schlagen und die erweichte, lauwarme Schokolade dazurühren. Nüsse und Brösel mit dem steifgeschlagen Schnee unterheben. Die Masse in eine Tortenform mit 26 cm Durchmesser geben und bei 190 Grad ca. 40 Minuten backen.
Torte erkalten lassen und zweimal durchschneiden. Für die Creme die Eier und den Staubzucker über Dunst weiß und dickschaumig schlagen. Margarine mit der erweichten Schokolade/Butter cremig schlagen und löffelweise unter die Eimasse rühren. Eventuell das steif geschlagene Obers unter die Creme ziehen.
Torte füllen und außen mit der Creme verzieren.
Die Creme kann man auch ohne den Schlagobers zubereiten,
sie schmeckt auch so sehr fein.
Käntner torta
tészta:
10 tojás sárgája
25 dkg porcukor
10 gkd csokoládé
25 dkg darált mogyoró
10 dkg zsemlemorzsa
10 tojás fehérje
krém:
3 tojás
20dkg porcukor
20 dkg margarin/vaj
3 csík csokoládé
1/8 l habtejszín (1,25 dl)
Tészta:
A tojássárgájákat a porcukorral habosra verni és a felolvasztott, langyos csokoládét belekeverni. A mogyorót és a zsemlemorzsát és a felvert tojáshabot belekeverni. A masszát egy (kivajazott-lisztezett vagy sütöpapírral bélelt) 26 cm-es tortaformába simítani és 190 fokon kb. 40 percig sütni (tüpróba)
Teljesen kihüteni (lehetöleg éjszakán át) és három lapba vágni.
A krémhez a tojásokat a porcukorral göz fölött sürü habosra verni. A margarint/vajat a megolvasztott csokoládéval krémesre keverni és kanalanként a tojásos masszában keverni. A keményre vert tejszínhabot a krémbe keverni.
A tortát megtölteni és kivül is bevonni vele.
A krémet lehet tejszínhab nélkül is készíteni, úgy is finom.
Sok sikert az elkészítéséhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!