Hogyan marad másnap is szaftos a rizses hús?
Úgy, hogy a rizst és a pörköltet mindig az utolsó pillanatban kevered hozzá külön-külön tárolva előtte.
Ismét összemelegíted a kettőt 110 fokon.
Alaposan összekeverve közben.
Hagyod egy kissé állni (20 perc fedő alatt), (melegen).
Így szaftos lesz ismét.
.-
Savanyúság. Cékla, stb.
Ital, felnőtteknél, ízlés szerint, üdítő, - vagy könnyű rozé.
Gyerekeknél ízlés szerint. kérésre -( pl. narancs, mangó gyümölcslét kínálnék).
Csak akkor,ha nagyon de nyagyon sok lével készíted. Mindig húsleves alaplével főzöm,jó sokkal,így nem lesz ízetlen.
De ez konkrétan a rizottó.
Én rizses húst nem készítek, hanem borsos tokányt,vagy bármilyen húsos ragut külön tárolom és teszem a rizsköretre.
A rizseshúsnak az a dolga, hogy száraz legyen.
Minél szárazabb, annál jobb.
"Úgy, hogy a rizst és a pörköltet mindig az utolsó pillanatban kevered hozzá külön-külön tárolva előtte. "
Ez NEM rizseshús, hanem pörkölt rizzsel.
A rizseshúsnak éppen az a lényege, hogy a rizs a pörkölt levében fö meg és ezért átveszi azt az ízt, ha utólag kevered össze, akkor egész más izü.
"Úgy, hogy a rizst és a pörköltet mindig az utolsó pillanatban kevered hozzá külön-külön tárolva előtte."
Ez pörkölt rizzsel keverve , nem rizses hús , amúgy a rizses húsnak nem szabad szaftosnak lenni
Kedves 4-es.
Egy kendővel bekötöm a szemed, hogy ne lásd az ételt.
Rizses húst is fogsz kóstolni 10X.
A pörkölt rizzsel együttesen.
Mind a kettőnél a pörkölt természetesen bele van keverve a rizsbe és , -- a nem rizses húsnál is ugyan ez.
(még össze is melegítem a nem rizses húst is)
Ha 10-ből mind a 10X eltalálod, hogy melyik a rizses hús, megemelem a strucctollas kalapom az ízlésed előtt.
passz
Akkor már emelheted, mert a különbség akkora, hogy még véletlen sem lehet összetéveszteni. Aki nem tud közte különbséget tenni, annak nincs ízérzékelö képessége!
(Mellesleg már volt ugyanilyen fogadás baráti körben, és megnyertem.)
Na aki nem tudja megkülönböztetni a rizseshúst a pörkölttel összekevert rizstől, az minek eszi egyaltalán?
Ég és föld a különbség.
Kedves 8-as és 9-es!
Tévedés.
Rizses húst legalább 10 féleképpen lehet készíteni, (ha nem, valamivel kevesebb, vagy több).
Másképp csinálják Pl. Gyergyón, másképp Nálatok.
Ez csak ezt bizonyítja.
Kétlem, hogy megtudod különböztetni.
Azt fogod, hinni mindegyikről, pl. B.-i rizses hús.
Ne legyél olyan biztos abban, hogy tudsz ízre különbséget tenni.
A módszer nem csak egy: elkészítéskor.
Kipróbáltam több verziót.
Mint ahogy lecsónál, halászlénél, bejglinél, stb. stb is.
Kedvencem a kísérletezés.
Több verzióban megcsinálom a rizses húst úgy, hogy nem fogsz tudni különbséget tenni a rizses hús és a rizs pörkölt közt.
Egyszerűen csak nem kell látnod, hogy csinálom. ;)
Pl. Olaszországban főztem az ottani alapanyagokból olyan magyar lecsót, nem csak a vendégeim, magam is meresztettem a nyelvízlelőim. Ugyan ezt megcsináltam a Benelux-államokban. Igaz, hogy nem rizses hússal. ;)
Azzal egyetértek, hogy pl. egy Tokaji bort a világon elég nehéz máshol olyan íz világgal termeszteni mint Tokajban.
Talaj összetétel (mint alap) eleve csak Tokajban adott.
Ha csak nagyon hasonló adottságú hely még található ezen a bolygón.
A rizses hús nem tartozik ebbe a "másként" nem lehet - kategóriába.
Ne haragudj, erősen kétlem, hogy a kettő közt ízre tudnál különbséget tenni.
- Ha én csinálom. (!)
Becsapom az ízlelődet, ahogy akarom, (ami a rizses húst illeti).
Bocsánat a szerénytelenségért.
Már kipróbáltam többféleképpen is elkészíteni a rizses húst.
Biztos vagyok, hogy sokan szeretnek kísérletezni a gasztronómiában.
Pont ettől fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!