Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen spenótos ételek vannak,...

Milyen spenótos ételek vannak, amiben nincs fokhagyma?

Figyelt kérdés
A szüleim csak a spenót-fokhagyma párosítást ismerik, de Olaszországban ettem spenótos lasagnet, és abban nem volt fokhagyma, és nagyon finom volt, és a fokhagymát is szeretem spenót nélkül, de együtt émelyeg a szagától is a gyomrom, és ha már spenótos étel a menü, szeretném, ha ismernék azokat is, amiktől nem vagyok rosszul (egyelőre nem érdekli őket, most is bezárkóztam a szobámba, hogy ne legyek rosszul, hiába adtam nekik 1 fokhagyma nélküli spenótos receptet, készítik a hagyományosat, úgyhogy ma nem vacsorázok...
2010. máj. 14. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Spenótos-fokhagymás hal:

egy adag fagyasztott spenót

egy csomag fagyasztott tengeri halfilé

egy üveg zöld pesto

1 csomag sósmogyoró

fűszersó

1 citrom

A halat mosd meg, és egy kis olajra vagy margarinra tedd őket egymás mellé egy tepsibe. A pestot keverd el a kiolvasztott spenóttal, csepegtesd bele a citrom egyik felének a levét, fűszerezd ízlés szerint.

A szószt tedd a halakra, szórd meg durvára vágott mogyoróval és sütőben süsd meg.

Tálaláskor a citrom másik felét karikákban tedd rá.

Nem túl guszta étel de finom (lásd lecsó, az se valami esztétikus, de mégis kultikus).

2010. máj. 14. 22:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
LOL elírtam a recept nevét. mogyorós, nem fokhagymás.
2010. máj. 14. 22:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon fincsin hangzik. :-)
2010. máj. 14. 22:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Találtam a neten, hogy többféle pesto van, és recept is van hozzá, megvan az is, amit halakhoz ajánlanak. Lehet, hogy elkészítem magam. :-)
2010. máj. 14. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:
A fenyőmag elég drága, egy csomag áráért a Tecsóban már van kész pesto. Mondjuk a saját készítés öröme miatt megéri.
2010. máj. 14. 22:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyszer biztos megcsinálom, a sűrített paradicsomból is jobban szeretem a saját készítésűt, még ha nem is éri meg. :-)
2010. máj. 14. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!