Hagyma/fokhagyma nélküli sütés-főzés?
Sok mindent, csak egy kis fantázia kell. Meg kis szorgalom az interneten keresni.
Kezdj először egy kis édességgel az biztosan tetszik neki, legközelebb meg rákeresel az interneten egy fő ltelre.
pl itt
bár nehezen tudom elképzelni hogy valaki ne szeresse a hagymát... én imádom :-)
Ha tartós kapcsolat lesz, akkor majd te sem eszel soha hagymát, mert ő nem bírja a szagát?
Tudod kinek kéne ilyen pasi....
Még jó hogy nem a víz szagát nem bírja...
Egy rakás kaja van, amibe nem kell hagyma és fokhagyma! Millió: Császármorzsa, máglyarakás, varga béles, spagettiből is ki lehet hagyni, rakott krumpli, sült húsok, bármilyen köret, rántott húsok, rántott zöldségek, fasírozott, pizza, gyros tál hagyma nélkül (ubi, paradicsom, káposzta), szilvás gombóc, lekváros derelye, túrós ételekbe általáben nem kell, lasagne-be sem, meg egy csomó kaja van, amibe kell, de simán ki lehet hagyni, pl mi a hortobágyiba is szoktunk tenni, de szerintem semmivel nem lesz rosszabb, ha nem teszel.
CSinálj előételnek valami finom levest, mondjuk sajtkrémlevest pirítóssal, másodiknak szójaszószos sült csirkét zöldséges rizzsel, meg valami finom csokis desszertet, pl az olvadócsokoládés muffin nem bonyolult, nem drága és finom is. És semmi hagyma:)
Tényleg rengeteg étel van, amibe nem kell hagyma/foki, sőt, amibe kellene, abból is kihagyhatod.
Szerény tapasztalataim szerint, ha agyon főzöd az adott ételben őket, akkor a kutya se érzi meg. Ez azt jelenti, hogy már a főzés legelején bele kell kerülniük a főzőedénybe.
22:34 Nekem sem kéne ilyen pasi...
Eleve ha valamibe bele van főzve a hagyma nem is lehet érezni... A fokhagymát is ritkán (főleg ha fokhagymaporral főzünk). Nekem faterom nem eszi meg az olyan kaját amibe látszik a hagyma. Az íze nem gond csak a látványa. Megoldás = Aprítógép ---> Voállá :)
Már bocsánat hogy ezt mondom, de "hülye pasik" úgy sem látnak a dolgok "mögé" csak ami kiböki a szemüket... Tisztelet a kivételnek =)
az első főzőcskés randiknál, mindenképpen vedd figyelembe,azt, amit tudsz, hogy nem szereti a hagymákat.
aztán, majd úgyis megtudod, hogy hogyan főzött a kedves mama.ha úgy, hogy a pörköltelében körömnyi hagymák úszták, akkor sajnos rosszul.
egy jó pörköltnek lelke van, amihez a hagyma is szükséges. csak tudni kell bánni vele.
a hagymát minden szaftos ételnél pici sóval krémesre szoktam főzni, majd zsírjára pirítani. ekkor bele a hús
a fűszerek és a pirospaprika.
ezek együttes harmóniája adja meg az étel ízét, semminek sem szabad külön -külön kiérződnie.
a nyers hagyma és a fokhagyma más kérdés. az illóolajuk intenzív és, és bármennyire nem szeretnénk , mégis érzik a lehelleten.
ha jobban megismered a kedves ifjút,a saját konyhád felé is tudod finoman irányítani:))
csak okosan, minden kényszer nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!