Ha nincs itthon lilahagyma, és cukorborsólevest szeretnék főzni, helyettesíthetem vöröshagymával? Mennyiben különbözik a két hagyma? Mármint főzés szempontjából.
Én még sose lilát.
Répát, petrezselyemgyökeret, egész hagymát olajon, sóval megpárolok, majd a borsót is hozzá.
Mokkáskanál cukorral leszórom, karamelizálom.
Vízzel felöntöm, megfőzöm, vajgaluskát szaggatok bele(az nem ázik el)
Végül zöldpetrezselymet aprítok rá ollóval.
A tányéron borsozzuk. A fiam ettől gyógyul egyetemi napok után. Ő is főz, mindig felhív a párolásnál, mert elfelejti. De attól lesz finom, hogy a répát kicsit megpárolod. S színe is lesz.
A vöröshagyma erősebb, mint a lila.
Mi a lilát inkább nyers fogyasztásra és salátákba tartjuk.
Zöldséglevesbe azért, mert szép sötét színt ad. Pl. gombának.
Felcserélhetőek, egyedül a szine tarthat vissza. Pl. ha nem akarod, hogy megfesse a kőrözöttet.
Van fehér hagyma is. Az is o.k.
Jó lesz a vörös, de te hogy szoktad főzni?
Az egyszerű cukorborsólevest csipetkével?
S elkérhetném fentiektől a tejes receptet is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!