Milyen arányba kell hagyma, paprika, paradicsom a szegedi halászlébe?
Úgy hallottam és tapasztaltam hogy a hagyma a lelke a halászlének, ezért úgy tudom kg-ként 2 nagy fej hagyma mehet bele
Akkor most van 8 kg halam akkor 16 fej hagymát tegyek bele?, ill. paprikából, paradicsomból mennyit tegyek?
Azért ez nem ilyen egyszerű! nagyon sok lenne 16 hagyma.nem tudom a 8 kiló élve vagy halva van-e, illetve konyhakészen.
egy kiló halászlé alapanyaghoz, ami fej, farok, oldalak belsőségek, és a hal farok felőli részei, teszek 2 közepes hagymát,1 paprikát 1 paradicsomot,majd pirospaprikát, sót.
a belefőzött halszelet nem számít bele az alaplébe.
Így szerintem OK. a két közepes hagyma kilónként.
Paprika, paradicsom? Szerintem merénylet.
No no, Mon Amy:) próbáld ki egyszer a paprikát paradicsomot a halászlébe. persze nagyon módjával, ahogy a pörköltbe is tesszük.
nem fogsz csalódni:)
igen, ennyi alapanyaghoz jó lesz a 10 közepes hagyma. nem kell apróra vágni, mert úgyis szétfő.
és a végére jóféle pirospaprikát tegyél bele. a szín, nagyon sokat számít.
sok sikert:)
Nem mondom, hogy elrontja a paprika, paradicsom, de..
Én is ettem bele (meg még mást is), sokáig.
Azután a jó sors egy halfesztiválra vezetett, ahol egy versenyzőnél megkóstoltam az ötféle(hal, víz, hagyma, paprika, só) hozzávalóval készült halászlét.
Annyira tetszett a tiszta halíz, hogy azóta így készítem.
Természetesen tiszteletben tartom mások ízlését, ezért írtam, hogy "szerintem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!