Ennyire szeretitek a fokhagyma ízét?
Szinte mindennap olvasgatom itt a recepteket, linkeket. Gyakorlatilag minden recept hozzávalója (már mindegy milyen nemzetiségű)a fokhagyma.
Gondolom vannak bőven rajtam kívül azért olyanok akik a szagától is undorodnak, nem még az ízétől.
Utáltam gyerekkoromban, főleg akkor ha rántásba (főzelékbe) tették, és véletlen jobban megsült a kelleténél.
Aztán egy idő tán megkedveltem. Lángost, pirítost full bekentem és még darabokat is ettem hozzá...
Mostanában is vagyok így ha nem megyek emberek közé :-)).
És bizony sok kajába nagyon jó, pl sült húshoz. Vagy paradicsomos kajákba bazsalikommal együtt... Imádom. lecsóba is nagyobb darabokban... (régen meg nem ettem volna.)
Remélem teljesen jó állapotú, és még sokáig az is lesz az érrendszered.
Igen, tudom, hogy ha egészségesnek születtél, és nem tetted fiatalon tönkre magadat, még igen sokáig egészséges maradhatsz fokhagyma nélkül is. Ez legyen a te dolgod. :D
De légy szíves ne indíts kortes hadjáratot a fokhagyma, és kajálóik ellen! Ne bonts zászlót a rút fokhagymazabálók ellenében. :DDD
Viseld el őket, mint ahogy mi - elvetemült - fokhagymafalók is elviseljük kivagyi kényeskedésedet. :D
Nem folytatom... a többit sejtsed... :DDD
dellfil
A fokhagyma a legtöbb ételnél úgy dukál, hogy harmonikusan belesimul a fűszerezésbe, nem dominál.
Kivételek a brassói, a cigánypecsenye és társai.
Régebben én sem szerettem. Ha én főztem, akkor szinte minden ételből kihagytam. Most meg képes vagyok zsiros kenyér mellé fokhagymát enni.
Ha nem szereted ne edd.
Én nem eszem halat, mert még a szagát is utálom hiába egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!