A barna cukor ugyan olyan édes mint az egyszerű kristálycukor?
Figyelt kérdés
Ha egy receptben pl 200g barna cukrot ír,akkor azt ugyan ennyi kristálycukorral kell helyettesíteni?2017. márc. 15. 18:35
11/15 lencsefőzelék válasza:
* ugyanolyan
* ugyanennyi
Cukor: Finomított szacharóz (C12H22O11)*, amelyet a cukornád illetve a cukorrépa nedvéből a növény 90%-át alapvetően alkotó rostanyagok és fehérjék teljes kivonása után bonyolult vegyi eljárással állítanak elő.
* A számok alsó indexben vannak.
"A cukor sem más, mint vegyszer. Kivonják a cukornádból vagy a cukorrépából, finomítással melaszt nyernek belőle, abból további finomítással barna cukrot, végül furcsa fehér kristályokat."
Tehát a finomítási eljárás során az utolsó lépést kihagyják, így lesz barna a cukor. Egy fokkal kevésbé árt, de ettől még nem lesz egészséges.
12/15 Béla211 válasza:
Tapasztalatom szerint a kristály cukor édesebb mint a barna.Én 150-180g cukrot adnék csak hozzá.De azért nem lesz olyan íze teljesen mintha barna cukorral csinálnád ,mert annak egy kis karamellás ízvilága.Ja és színében is barnás lesz a süti.
13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Egyébként nem az előállítására voltam kíváncsi, mert arról rengeteg infót találtam. Szerencsére voltak akik értették a kérdésem. :)
2017. márc. 16. 07:55
14/15 anonim válasza:
Én ilyen esetbe ugyanannyit rakok mindegyikből.Nem igazán éreztem még különbséget.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2017. márc. 18. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!