Miért drágább a barnacukor mint a fehércukor?
Figyelt kérdés
A barnacukornál a végén a nem kell fehéríteni szóval olcsóbbnak kellene lennie. Ja meg egészségesebb mint a fehércukor, de akkor miért finomítják tovább fehér cukorrá?2016. ápr. 10. 20:34
1/1 Phoney válasza:
Mert a fehércukor nálunk répacukor, azt pedig nem lehet barnára hagyni, mert úgy rossz ízű.
A barnacukor vagy nádmelasszal összekent fehér répacukor, vagy drága pénzen idehozott finomítatlan nádcukor.
Nádcukorból pedig azért drágább a barna (bár nem tudom, fehér nádcukrot lehet-e kapni itthon egyáltalán), mert a nádmelasz értékes, szóval azt finomítás után külön el lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!