Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért drágább a barnaliszt,...

Miért drágább a barnaliszt, mint a fehér és a barnacukor, mint a fehércukor?

Figyelt kérdés

ez igazán logikátlan, mert nem kell őket finomítani, szitálni, és kevesebb munkát vesz igénybe az előálításuk,

nem kell hozzájuk adni(pl cukornál) különféle adalékokat, és persze mindenki tudja, hogy sokkal.

Azért adják drágábban, hogy nehogy egészségesen éljenek az emberek, vagy mi?


2010. nov. 16. 13:17
 1/7 anonim válasza:
100%

Nekem csak tippem van. Mert az egész gyártórendszer a finomított cukorra és fehérlisztre állt be. Mindig költségesebb előállítani valamit, ha kis mennyiség kell belőle.

Meg az is lehet, hogy most nagyon menő, hogy reformkaja, meg egészséges étkezés és így többet is hajlandóak fizetni érte az emberek, tehát drágábban adják.

2010. nov. 16. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnél a pont, már amikor arról írt, hogy kisebb mennyiségben állítják elő, ezért nagyobb az előállítási költség. Vannak bizonyos fix költségek, amik egyenlő arányban oszlanak el a termékekre. Logikus, hogy minél kevesebb db a termék, annál nagyobb összeg jut egy db-ra.
2010. nov. 16. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos ami egészséges az ebben az országban drága, aztán meg panaszkodnak hogy ilyen meg olyan rossz az egészségi állapota a magyaroknak, meg hogy sokba kerül az egészségügy...
2010. nov. 16. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Meg rá lehet írni, hogy bio, így az emberek egy része hajlandó érte több pénzt kiadni, vagyis nagyobb a haszon :)
2010. nov. 16. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"kisebb mennyiségben állítják elő, ezért nagyobb az előállítási költség."


Ez nem igaz! Sokkal kevesebb munkával lehet a "barna" dolgokat előállítani! Van fogalmad hogy amíg a barna cukorból tisztított fehér lesz mennyi anyag és energia kell? Nincs külön technológia! Egyszerűen abbahagyják a műveletet!Az egészségesség jelszavával jól becsapják a hiszékenyeket és a lisztnél pld eladják az értéktelen emészthetetlen korpát aranyáron! A szennyezéssel tele cukorról hazudják hogy milyen egészséges!

2010. nov. 16. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Az eddigieknek igazuk volt, DE!


Ha a barna cukor = fehér cukor + barna ételfesték,

és ha a barna liszt = fehér liszt + kakaó,

(ez a kenyérre is vonatkozik: ha megszeged, érezni a kakaóillatot, meg néha nem tökéletes a keverés sem)


akkor nem véletlenül drágább!


Tehát NEM SZABAD megvenni ezeket, ha drágábbak, mint fehér társaik.

2010. nov. 16. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

A barna lisztet nem tudom, de a barnacukrot igen:

Rosszabb esetben tényleg színezik a fehér cukrot és azért, jobb esetben azért, mert a barnacukor ragadós, ezért nem lehet géppel csomagolni, a kézi munkaerő meg elég költséges.

2010. dec. 11. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!