Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A barna, -nádcukor egészségese...

A barna, -nádcukor egészségesebb, mint a kristálycukor?

Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 06:28
 1/10 anonim ***** válasza:

A cukor az cukor, ha nád, ha répa, ha barna...

Az geyetlen megmaradt magyarországi cukorgyár is manapság több mint felerészben cukornádat használ, és senki se vesz észre különbséget...

A barna cukorról azt tartják, hogy kevesebb munkafolyamattal, így kevesebb vegyszerrel készül, de az üzletekben kapható "barnacukor különlegességek" karamellával vannak szinezve, így nem kevesebb hanem több munkafázisban készülnek!


Aki nem hiszi nézze meg a kockacukor alján a leírást:

5% karamellizált nádcukorral...

2012. febr. 1. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

a nádcukor igen, egészségesebb

a barnacukor az ugyanaz, mint a kristálycukor csak karamellizált.

2012. febr. 1. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Én úgy tudom a barna cukor a benne lévő melasztól barna. Ezt nyerik ki belőle és akkor lesz fehér. Újabban a fehér cukrot színezik vissza mert a kinyert melasz eladható és több pénz van belőle még akkor is ha a cukrot újra kell színezni. A nádcukor egészségesebb, a barna- és a kristálycukor ua.
2012. febr. 1. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
egyik sem egészségesebb a másiknál,ahogy az első is írja a cukor az cukor,ha egészségeset akarsz,válaszd a nyírfacukrot!
2012. febr. 1. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nyírfacukorról még nem hallottam, de utánanézek.
2012. febr. 1. 09:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Utánanéztem a Nyírfacukornak, hát elég borsos ára van :( Így akkor az kilőve. Esetleg édesítőszer, ami nem káros, melyik lenne az?
2012. febr. 3. 18:37
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

[link]


1 link a sok közül azoknak, akik lepontoztak (2. vagyok)

a kérdés nem az volt, hogy a cukor egészséges-e, hanem,hogy a nádcukor egészségesebb-e, mint a kristálycukor...

2012. febr. 3. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket, én is elolvastam, ezek szerint egészséges, mint a kristály. "Bírom" a lepontozókat én is amúgy. :) Nem tudom miért kellett lepontozni?! Én meg zöld kezet adtam! Ha olyan okos az illető, aki lepontozott, írja már meg részletesen, hogy melyik miben különbözik egymástól, és a végén úgyis kiderül, hogy melyik az egészséges!
2012. febr. 3. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:
édesítőszerből a xilitet hallottam, hogy jó nagyon, de sajnos az is elég drága.
2012. febr. 3. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

" Én meg zöld kezet adtam! Ha olyan okos az illető, aki lepontozott, írja már meg részletesen, hogy melyik miben különbözik egymástól, és a végén úgyis kiderül, hogy melyik az egészséges!"


Nos a nádcukor és a répacukor az előállítás módján kívül semmiben sem különböüzik! A magyarországi előállítású cukor nagy része nádcukor manapság, és valahogy senki se veszi észre, hogy a zacskóban melyik szemcse répa-, és melyik a nádcukor!

:D

Az egyszerű barna cukor fehér cukor karamellával szinezve, vagy utólag kevernek a fehér cukorhoz melaszt!


Ennyi!

:)

2012. febr. 3. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!