A barna, -nádcukor egészségesebb, mint a kristálycukor?
A cukor az cukor, ha nád, ha répa, ha barna...
Az geyetlen megmaradt magyarországi cukorgyár is manapság több mint felerészben cukornádat használ, és senki se vesz észre különbséget...
A barna cukorról azt tartják, hogy kevesebb munkafolyamattal, így kevesebb vegyszerrel készül, de az üzletekben kapható "barnacukor különlegességek" karamellával vannak szinezve, így nem kevesebb hanem több munkafázisban készülnek!
Aki nem hiszi nézze meg a kockacukor alján a leírást:
5% karamellizált nádcukorral...
a nádcukor igen, egészségesebb
a barnacukor az ugyanaz, mint a kristálycukor csak karamellizált.
1 link a sok közül azoknak, akik lepontoztak (2. vagyok)
a kérdés nem az volt, hogy a cukor egészséges-e, hanem,hogy a nádcukor egészségesebb-e, mint a kristálycukor...
" Én meg zöld kezet adtam! Ha olyan okos az illető, aki lepontozott, írja már meg részletesen, hogy melyik miben különbözik egymástól, és a végén úgyis kiderül, hogy melyik az egészséges!"
Nos a nádcukor és a répacukor az előállítás módján kívül semmiben sem különböüzik! A magyarországi előállítású cukor nagy része nádcukor manapság, és valahogy senki se veszi észre, hogy a zacskóban melyik szemcse répa-, és melyik a nádcukor!
:D
Az egyszerű barna cukor fehér cukor karamellával szinezve, vagy utólag kevernek a fehér cukorhoz melaszt!
Ennyi!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!