Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mért jobb a barna cukor, mint...

Mért jobb a barna cukor, mint a sima kristálycukor?

Figyelt kérdés
barna cukor = nádcukor ?
2011. máj. 18. 09:00
 1/8 anonim ***** válasza:
11%
Egészségesebb, mint a fehér cukor.
2011. máj. 18. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

A barna cukor annyiban különbözik a fehér cukortól, h benne hagyták a melaszt.

Ugyan az a cukor csak "koszos". Nem értem mért lenne egészségesebb...

2011. máj. 18. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
nekem úgy rémlik, hogy az édesebb és ezért kevesebb kell belőle. de lehet, hogy tévedek (volt már olyan)
2011. máj. 18. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
A barnacukor valóban nem jobb, de amit a kérdező ír a NÁDCUKOR az kevesebb szénhidrátot tartalmaz és lassabban szívódik fel, ezáltal lassan emeli a vércukrot és lassabban esik is le ,ezért egészségesebb mint a barnacukor, a cukorbetegek-köztük én is- használják.
2011. máj. 18. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

Így egyik sem teljesen igaz.

A lényeg az, hogy FINOMÍTATLAN legyen a cukor. A kristálycukrot cukorrépából csinálják és tudomásom szerint mindig finomítják.

Nádcukorból van finomított és finomítatlan is. A finomított semmivel nem jobb, mint a kristálycukor. A finomítatlan viszont igen.

Az, hogy a cukor fehér vagy barna, attól függ, színezik-e, de az élettani hatást nem befolyásolja.


Jó még:

- méz

- gyümölcscukor

- nyírfacukor (ez is ajánlott a cukorbetegeknek)

2011. máj. 18. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
"És hogy miért egészségesebb a nádcukor, mint a fehér cukor? Mert nincs benne semmi mesterséges anyag, sőt még a cukorrépánál is egészségesebb. Az íze igencsak eltér a mi megszokott fehér cukrunktól, hiszen a mesterséges eljárásnak köszönhetően a fehér cukor 90-ban, míg a nádcukor kb. 20%ban tartalmaz édes vegyületet!" 9:40 vagyok
2011. máj. 18. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg jobb a barna cukor?


Sajnos nem. Sokan úgy gondolják, hogy a melaszos vagy barna színű cukor tartalmaz bizonyos tápanyagokat, amiket a fehér cukor nem, vagy hogy ez valamilyen természetesebb formája a cukornak. A barna cukor gyártása csupán a legutolsó fázisban tér el a fehér cukorétól. A finomítás utáni utolsó sűrítések során visszamaradt oldat a melasz, aminek azért van valamennyi ásványi anyag tartalma - ezt keverik a finomított cukorhoz, és ez adja ragacsos állagát, jellegzetes ízét és sötétbarna színét.


Manapság sokszor még melasz sem kell a sűrű barna cukorhoz: egyszerűen sziruppal, színezőanyaggal és aromával készítik el. Ennél nem járt jobban a pergő szemű barna cukor sem, hiszen csak a színezőanyagtól, a sziruptól és a szárítás mennyiségétől függ a kész barna cukor állaga és árnyalata.


Nádcukor


Általában bioboltokban kapható valódi nádcukor, ami nem keverendő össze a nagykristályosra szárított, melaszos finomított cukrokkal. Úgy készül, hogy a megtisztított cukornádat kipréselik, és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot. Mivel nem finomítják, említésre méltó mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat.


[link]

2011. máj. 18. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

09.49 vagyok

Attól, hogy pillanatnyilag 50%-ban hasznosnak ítélitek a válaszomat, ezek még tények. De akit ez nem érdekel, az dobjon ki nyugodtan pénz színezett kristálycukorra és higgye azt, hogy jót tesz magának. Ettől még ugyanúgy terheli a szervezetét, mint az legolcsóbb kristálycukorral. Higgye azt, hogy attól, hogy barna, kifejezetten fogyaszt, és keresse az okát, miért hízott már megint, amikor barnacukorral tömi magát.

Magával szúr ki, nem velem.

2011. máj. 18. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!