Tényleg tudom a vaj mennyiséget úgy csökkenteni, hogy kevert vagy kelt tésztánál a vajnak a felét natúr joghurttal csinálom?
Igen, lehet, és nem lesz rosszabb a sütemény.
Az egyetlen "mellékhatás", hogy nem szárad ki olyan hamar, tovább marad friss.
Natúr joghurttal nem.
Margarinnal bizonyos értelemben lehet helyettesíteni.
Nehéz kérdés, hogy mennyire lesz hasonló az íze.
"mennyire lesz hasonló az íze"
Azt akartam írni: "mennyire lesz hasonló ÍGY az íze"
Sok éve helyettesítem a kevert tézákban a vaj egy részét natur joghurttal és semmi baj sincs vele, az íze is jó, meg az állaga is.
Aki szerint meg a vaj "tartja össze" a tésztát, az nem árt, ha elöször gondolkodik, mert egyáltalán nem így van. A tésztákat a liszt meg a tojás tartja össze a vajtól legfeljebb valamivel lazább lesz.
Szóvan nem ártana, ha akik itt okoskodnak azok ELÖSZÖR kipróbálnák, amiröl szó van és nem összevissza találgatnának.
9
Süteményről beszélünk és nem a csipetkéről meg a nokedliról.
Megnézném a kuglófodat, meg a sajtos rudadat, ami joghurtból, lisztből meg tojásból készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!