Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igazi finom aranygaluska recept?

Igazi finom aranygaluska recept?

Figyelt kérdés

Csak a menzásra, majd az üzemi konyhásra emlékszem, ami nagyon ízlett, de még soha nem csináltam.

Kérem azok írjanak, akik gyakran készítenek, vagyis kimondottan háziasszonyoktól szeretnék receptet és tippeket kapni. A neten is van sok, de elvesztem benne, ezért kérek itt tanácsot.

Köszönöm, ha valaki válaszol.



2016. okt. 24. 10:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia ,én sokszor csinàlok,a neten talàltam a mindmegette oldalon.Isteni finom és hamar megvan.Telóról sajnos nem tudok linkelni,de ird be mindmegette aranygaluska vanilia sodóval.
2016. okt. 24. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Saját recept sokszor készítem..

Arany Galuska.

5 dl tej

5 dkg élesztő

70 dkg liszt kell összesen, de ha még diósabbra szeretnénk a tésztát, akkor a lisztből vegyünk el 15dkg és darált dióval pótoljuk. (én mindig így készítem)

2 evőkanál cukor

1 kiskanál só

1 db tojás sárgája.

3 dl tejet langyosra

Cukrozott dió (barna kristálycukorral elkevert darált dió)

3 dl tejet langyosra melegítünk 2 evőkanál cukorral majd az élesztőt belemorzsoljuk. A 70 dkg lisztet hozzáadunk.

Megsózzuk 1, kiskanál, sóval és 1 tojássárgáját beleütünk. Ha feljön az élesztő, akkor beletesszük a lisztbe.A maradék meleg tejet is hozzáadjuk. Majd jól bedagasztjuk. 50 percig kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk galuskákat szaggatunk belőle. Majd a galuskákat olvasztott vajban megforgatjuk aztán a cukrozott dióban meghevergetjük a galuskákat. A sütőedénybe egymás mellé rakjuk a galuskákat. A galuska tetejét lekenjük, a vajjal majd megszórjuk a cukrozott dióval. Fél reteszük kelni 20percre. Majd 170C sütőben megsütjük.

A sodó. 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje, 4 db tojássárgája, 8 dl tej

Elkészítés: A cukrot, vaníliáscukrot és a lisztet egy tűzálló tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és a 4 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk (ha vanília rudat használunk, akkor itt tegyük bele a tejbe). Ha felforrt akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz és süritük be kis lángon.

2016. okt. 24. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

Keress rá az Ízőrzők kácsi aranygaluskájára, az isteni finom!

PDF-ben fent van a recept!

2016. okt. 24. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm a receptet és az ajánlott oldalakat is :)
2016. okt. 24. 16:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!