Hogyan süssem a rántott csirkecombot, hogy ne maradjon
véres?
Figyelt kérdés
Serpenyőben olajban szoktam sütni, legkisebb fokozaton, és még be is vágom késsel a csont mellett a húst, de sose sül át tökéletesen. Mit csinálok rosszul?
En elotte mindig meg szoktam egy kicsit fozni, sos vizben, majd miutan kihult es a leve lefolyt, szep pirosra megsutom.
2010. máj. 5. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2/15 anonim válasza:
Így sem sok íze van a bolti csirkének,ha még megis főzöd előtte,akkor meg végképp semmi. Csontozd ki ,a csontot belefőzheted valamilyen levesbe,és akkor nem lesz gusztustalan a közepe. Én a bőrét is leszedm,mert senki nem szerti. Az is megy a levesbe.
2010. máj. 5. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
3/15 anonim válasza:
Elso valaszolo vagyok, maskepp nem tud atsulni a csont mellett, mert akkor kivul nagyon megeg.
2010. máj. 5. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
4/15 anonim válasza:
csontozd ki ;)
2010. máj. 5. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
5/15 anonim válasza:
Én is előtte megfőzöm sós vizben, lecsöpögtetem és utána panirozom, persze ize nem sok van, milyen izének kéne lennie egy húsnak? majd a panír meg a mártás ad neki izt.
2010. máj. 5. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
6/15 anonim válasza:
Az elsö-harmadik válaszolónak: dehogynem tud átsülni, csak nem jól sütöd. A csirkét sosem szabad megfözni, mert akkor már semmi köze a rántott csirkéhez izben. A csirkét szokásos módon panirozom, utána SOK olajban sütöm, mégpedig a következö módon. Az olajat erösen felforrósitom, belerakom a csirkecombokat (de csak annyit, hogy ne érjenek össze, hanem ússzanak egymás mellett), a tözet csökkentem, hogy csak lassan süljön, az edényt letakarom és kb. 10-15 percig így párolom. Utána megforditom a combokat és újra felcsavarom a lángot, maig ismét forró lesz az olaj és igy sütöm pirosra.
Màr 40 éve készitem így és még sose maradt véres acsont mellett.
2010. máj. 5. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
7/15 anonim válasza:
Mi sose főzzük meg előtte, mert íztelen lesz(anyósom is főzi,tudom miről beszélek). Közepes lángon szoktuk, fedővel a tetején, sose véres.
2010. máj. 5. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
8/15 anonim válasza:
Elöször is bő olajban kell sütni, másodszor én úgy szoktam késziteni,hogy a combot beleteszem a felhevitett olajba hirtelen megkapatom az egyik oldalát,megforditom a combot és igy sütöm tovább fedő alatt,mig meg nem puhul és már nem véres...,ezután fedő nélkül piritom pár percig és kész!:-)
2010. máj. 5. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
9/15 anonim válasza:
Na hát én meg kifejezetten IMÁDOM a húslevesben főtt csirkét kirántva! :-)
Én kétféleképpen szeretem:
Vagy kifilézem rántás előtt a csirkecombot -ahogy egy előttem szóló már írta,
vagy húslevesnek megfőzni (esetleg csak húsleveskockás vízben megfőzni) -utána kirántani -ahogy egy másik hozzászóló írta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!