Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől marad a gofri kemény?...

Mitől marad a gofri kemény? Mit csináljak, hogy kemény maradjon?

Figyelt kérdés

Kipróbáltam több receptet, jók is finom a gofri, de miután kiveszem sütőből kis idővel megpuhul és már nem is olyan. Kérek mindenkit aki tudja, írja már meg legyen szíves!

Előlre is köszönöm..:)


2011. szept. 23. 17:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig mindig sikerult, ugy csinalom a tesztat mint a palacsinta tesztat csak surubbre es sutoporral.
2011. szept. 23. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem is megpuhul egy idő után, hiszen egymásra pakolva a gőz miatt "vizesedik". Nekem az élesztős puhult meg legkevésbé...
2011. szept. 23. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
A párától puhul meg, ne pakold egymásra
2011. szept. 23. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Ahogy tányérra fekteted, az alja úgy is "párás" lesz. Próbáld élére állítani (mint a lángost), de a ropogósságát úgy is el fogja veszíteni hamarosan. Frissen kell készíteni, enni :)
2011. szept. 23. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Adjak egy receptet ami tuti kemény marad még órák múlva is?:) Ha kell vki-nek leírom.
2011. szept. 23. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Sütőrácsra szoktam tenni és nem egymásra..:/ De így is megpuhul, de miért?
2011. szept. 23. 18:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, igeeeeen! Légyszíves írd le azt a receptet!!!
2011. szept. 23. 18:39
 8/9 A kérdező kommentje:
18:32-es válaszoló kérlek írd le! :)))
2011. szept. 23. 18:40
 9/9 anonim ***** válasza:

* 1 dl tej

* 5 dkg friss élesztő

* 10 dkg (5 ek) kristálycukor

* 2 tojás

* 25 dkg vaj

* 1 cs só

* 50 dkg liszt

* 1/2 mk fahéj

* 1 tk citromhéj

* 250 g jégcukor



# 1 dl langyos tejben elkeverek egy evőkanálnyi kristálycukrot, majd felfuttatok benne egy kocka friss élesztőt.

# A tojást habosra keverem a maradék 4 evőkanálnyi cukorral. Hozzáadom a puha vajat, a sót és az élesztős tejet. Végül a lisztet, fahéjat és a reszelt citromhéjat. Kézimixer dagasztókarral jól összedolgozom.

# Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztem.

# 12 részre osztom. Minden cipóba gyúrok egy csapott evőkanálnyi jégcukrot, a maradékot egy mélytányérba szórom és meghempergetem benne a tésztaadagokat.

# 15 percet pihentetem.

# A még hideg waffelsütőt ecset segítségével kikenem olvasztott vajjal, majd felforrósítom. Kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm benne az ostyákat.

2011. szept. 23. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!