Mitől marad a gofri kemény? Mit csináljak, hogy kemény maradjon?
Kipróbáltam több receptet, jók is finom a gofri, de miután kiveszem sütőből kis idővel megpuhul és már nem is olyan. Kérek mindenkit aki tudja, írja már meg legyen szíves!
Előlre is köszönöm..:)
* 1 dl tej
* 5 dkg friss élesztő
* 10 dkg (5 ek) kristálycukor
* 2 tojás
* 25 dkg vaj
* 1 cs só
* 50 dkg liszt
* 1/2 mk fahéj
* 1 tk citromhéj
* 250 g jégcukor
# 1 dl langyos tejben elkeverek egy evőkanálnyi kristálycukrot, majd felfuttatok benne egy kocka friss élesztőt.
# A tojást habosra keverem a maradék 4 evőkanálnyi cukorral. Hozzáadom a puha vajat, a sót és az élesztős tejet. Végül a lisztet, fahéjat és a reszelt citromhéjat. Kézimixer dagasztókarral jól összedolgozom.
# Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztem.
# 12 részre osztom. Minden cipóba gyúrok egy csapott evőkanálnyi jégcukrot, a maradékot egy mélytányérba szórom és meghempergetem benne a tésztaadagokat.
# 15 percet pihentetem.
# A még hideg waffelsütőt ecset segítségével kikenem olvasztott vajjal, majd felforrósítom. Kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm benne az ostyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!