Hogy rakjak el télre uborkát, hogy ne forrjon fel és kemény maradjon, ne puhuljon meg?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Egészséges, szép, egyenletes nagyságú uborkákat kefével, szépen ledörzsölsz, hogy ne maradjanak rajta a tüskék, tisztára mosod, és szépen elrendezve üvegbe rakod. Ki hogyan szereti, lehet közé rakni tormaszeletet, kaporszárat, koriánder magot, de vásárolhatsz fűszerkeveréket is savanyúsághoz. Nagyobb edénybe kikevered a levet, hidegen, a következő módon:
4 liter viz
1 lit. ecet (9%)
0,25 kg cukor
0,125 só
Ezt ráöntöd az uborkára, úgy, hogy ellepje, másnap, harmadnap pótolod, amennyiben szükséges, és lezárod az üvegeket. Ne feledd a tartósitószert, ha a megfelelő mennyiséget az üvegbe rakod felöntés előtt, a felesleges levet elteheted következő alkalomra. Jó helyen tárolva gyönyörű és nagyon finom savanyú uborkát élvezhetsz télen. Évek óta igy rakom, nagymamától örököltem a receptet, és ezt használom csalamádéra, céklára is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem anyukám ilyet szokott hozzá használni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!