Hogyan lehet eltenni savanyú uborkát télire úgy, hogy ne puhuljon meg az üvegbenn hanem azért zöldes, de roppanó maradjon. Ismertek ilyen recepteket?
Nyersen kell eltenni, inkább hordóba.
HORDÓS SAVANYÚSÁG
60 literes hordóhoz
25 liter víz
1,5 liter 20 %-os ecet
1,25 kg só
2,5 kg cukor
2,5 dkg borkénpor
7 dkg timsó
2,5 dkg citromsav
8,5 dkg nátriumbenzoát
12,5 gr. szemes bors
1 csomag babérlevél
2,5 dkg mustármag
2,5 koriander mag
torma, kapor tetszés szerint
A hordót folyamatosan lehet feltölteni a következő zöldségekkel termésük időpontjában: uborka, sárgarépa, karfiol, paradicsom, patisszon, karalábé, kelkáposzta darabolva, illetve cikkekre vágva, paprikába töltött fehérkáposzta, gyöngyhagyma. Az előkészített zöldségeket 2 óráig vízben áztatjuk, majd átrakjuk a hordóban lévő lébe (a már benne lévő többi zöldséghez) és összekeverjük. A hordó teljes megteléséig naponta meg kell keverni, míg érettnek nem találjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!