Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet eltenni savanyú...

Hogyan lehet eltenni savanyú uborkát télire úgy, hogy ne puhuljon meg az üvegbenn hanem azért zöldes, de roppanó maradjon. Ismertek ilyen recepteket?

Figyelt kérdés
2009. júl. 2. 13:08
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nyersen kell eltenni, inkább hordóba.


HORDÓS SAVANYÚSÁG


60 literes hordóhoz

25 liter víz

1,5 liter 20 %-os ecet

1,25 kg só

2,5 kg cukor

2,5 dkg borkénpor

7 dkg timsó

2,5 dkg citromsav

8,5 dkg nátriumbenzoát

12,5 gr. szemes bors

1 csomag babérlevél

2,5 dkg mustármag

2,5 koriander mag

torma, kapor tetszés szerint

A hordót folyamatosan lehet feltölteni a következő zöldségekkel termésük időpontjában: uborka, sárgarépa, karfiol, paradicsom, patisszon, karalábé, kelkáposzta darabolva, illetve cikkekre vágva, paprikába töltött fehérkáposzta, gyöngyhagyma. Az előkészített zöldségeket 2 óráig vízben áztatjuk, majd átrakjuk a hordóban lévő lébe (a már benne lévő többi zöldséghez) és összekeverjük. A hordó teljes megteléséig naponta meg kell keverni, míg érettnek nem találjuk.

2009. júl. 3. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
De ha tetszik, úgy csak uborkát használj!
2009. júl. 3. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!