Hogyan lehet eltenni savanyú uborkát télire úgy, hogy ne puhuljon meg az üvegbenn hanem azért zöldes, de roppanó maradjon. Ismertek ilyen recepteket?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nyersen kell eltenni, inkább hordóba.
HORDÓS SAVANYÚSÁG
60 literes hordóhoz
25 liter víz
1,5 liter 20 %-os ecet
1,25 kg só
2,5 kg cukor
2,5 dkg borkénpor
7 dkg timsó
2,5 dkg citromsav
8,5 dkg nátriumbenzoát
12,5 gr. szemes bors
1 csomag babérlevél
2,5 dkg mustármag
2,5 koriander mag
torma, kapor tetszés szerint
A hordót folyamatosan lehet feltölteni a következő zöldségekkel termésük időpontjában: uborka, sárgarépa, karfiol, paradicsom, patisszon, karalábé, kelkáposzta darabolva, illetve cikkekre vágva, paprikába töltött fehérkáposzta, gyöngyhagyma. Az előkészített zöldségeket 2 óráig vízben áztatjuk, majd átrakjuk a hordóban lévő lébe (a már benne lévő többi zöldséghez) és összekeverjük. A hordó teljes megteléséig naponta meg kell keverni, míg érettnek nem találjuk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!