Hordós befőtt elkészítéséhez milyen recepteket tudtok?
Figyelt kérdés
2011. aug. 3. 16:50
1/2 anonim válasza:
kb 30l vizet felforralunk, s ahozzávalókat külön bekeverjük ilyen a másfél kiló só, 3 kg cukor, 3 dkg borkén, 9 dkg citrom só, 10 dkg Na-benzoát. Az ecetet (kb másfél liter) és az ízesítőket (babérlevél,koriander,bors, mustármag) a kész lébe adagoljuk addig míg a megfelelő ízt megtaláljuk. Aztán ebbe lehet pakolni a megmosott savanyúságnak valót (uborka , paprika zöld paradicsom,dimmye stb.)a lé mindig lepje el.
2/2 anonim válasza:
Én 20l-es hordóba így készítettem:
8l vízhez hozzáadsz 25dkg cukrot,15dkg sót,2 kávéskanál borként,1 csapott kávéskanál Na-benzoátot.
Ezt felforralod.Amikor teljesen kihűlt hozzáöntesz 1,5 l ecetet,dobsz bele kb egy maréknyi szemes feketeborsot ,meg 5-6 babérlevelet.Aztán ráöntöd a hordóba rakott savanyítani szánt cuccokra.Kb.10kg savanyúsűghoz elég ez a lé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!